Δεκτό το αίτημα για την επανένωση της της οικογένειας του μικρού Ράμι στην Γερμανία

Δεκτό το αίτημα για την επανένωση της  της οικογένειας του μικρού Ράμι στην Γερμανία

Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη η οικογένεια του μικρού Ράμι, που παλεύει για την υγεία του στην Γερμανία, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα επανένωσης από τις αρχές

Σήμερα αναχωρούν αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Μόναχο η μητέρα, τα αδέλφια και ο ξάδερφος του μικρού Ράμι, έπειτα από την αποδοχή από πλευράς της Γερμανίας του αιτήματος για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε.

Την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η οικογένεια του Ράμι κατέθεσε χτες αίτημα ασύλου. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς πάσχει από λέμφωμα Hodgkin. Το παιδί, που βρίσκεται στη Γερμανία με τον πατέρα του, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες. Ωστόσο, εκείνοι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πέρασαν με βάρκα μέσω Τουρκίας, και για το λόγο αυτό κατέθεσαν χτες αίτημα ασύλου. Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του Ράμι κινητοποίησε τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, που προώθησαν με ταχείες διαδικασίες την επανένωση της οικογένειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη, Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αίτημα οικογενειακής επανένωσης κατέθεσε η μητέρα του μικρού Ραμί από τη Συρία

SHARE:

24Media Network