Δεν απαγορεύεται η κάνναβη σε τουρίστες στο Άμστερνταμ

Δεν απαγορεύεται η κάνναβη σε τουρίστες στο Άμστερνταμ

Παραμένει η ελεύθερη διακίνηση κάνναβης σε ξένους τουρίστες, μη Ολλανδούς, στο Άμστερνταμ, στα διάσημα "coffee shop"

Με δήλωσή του ο δήμαρχος της πόλης του Άμστερνταμ κατέστησε σαφές πως η διακίνηση ινδικής κάνναβης σε ξένους τουρίστες θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται, μέσω των πασίγνωστων και άκρως δημοφιλών coffee shops, σήμα κατατεθέν της "φιλελεύθερης" πόλης του Βορά.

Ο νόμος περί απαγόρευσης αγοράς ναρκωτικών από τους τουρίστες καταργείται καθώς το Σεπτέμβριο, επικράτησαν οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί στις πρόωρες εκλογές της χώρας.

"Οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα 220 coffee shops του 'Αμστερνταμ, έστω κι αν δεν είναι κάτοικοι Ολλανδίας", είπε ο κ. Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν.

Ο δήμαρχος υποστήριξε πως εάν η πρόσβαση τους απαγορευόταν, θα υπήρχε αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τους υπολογισμούς που γίνονται, περισσότεροι από 1,5 εκατ. τουρίστες, από τους συνολικά επτά που επισκέπτονται ετησίως την πόλη, κάνουν μια στάση από τα διάσημα coffee shops.

"Οι 1,5 εκατομμύρια τουρίστες θα τριγυρνούσαν στην πόλη αναζητώντας ναρκωτικά. Αυτό θα οδηγούσε σε περισσότερες κλοπές, περισσότερους καβγάδες για νοθευμένα ναρκωτικά, δεν θα υπήρχε κανένας έλεγχος ποιότητας, όλα τα προβλήματα που είχαμε κάποτε θα εμφανίζονταν ξανά", είπε.

Η απαγόρευση που είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στις αρχές του περασμένου Μαΐου είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των coffee shops οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο νόμος οδηγεί σε άδικες διακρίσεις εις βάρος άλλων κατοίκων της Ε.Ε. και τόνιζαν ότι το 90% των εσόδων τους προέρχεται από ξένους τουρίστες.

Πηγή: New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Xασίς... με διαβατήριο

Όχι στον ναρκοτουρισμό

SHARE:

24Media Network