Δεν θα επηρεαστεί σημαντικά η Ρωσική αγορά από την κατάσταση στην Ελλάδα

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ρώσική αγορά δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την κατάσταση που θα επικρατεί αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα

Η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές, όμως η Ρωσία θα επηρεαστεί σε όχι σημαντικό βαθμό, δήλωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Μαξίμ Αρέσκιν.

«Η ρευστότητα των παγκόσμιων αγορών θα μεταβιβαστεί και στην εγχώρια αγορά, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Όσον αφορά την ελληνική κατάσταση, είναι δύσκολο να πει κανείς, πώς θα επηρεάσει τη Ρωσία. Η εξέλιξη των ελληνικών χρηματιστικών θεμάτων όντως μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένη αστάθεια στην αγορά και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επεσήμανε ο Μ.Αρέσκιν, τονίζοντας ότι τώρα είναι σημαντικό να διαφυλάξει τα αποθεματικά της και η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα, ώστε «να απαντήσουμε σωστά σε κάθε πρόκληση».

Όπως επισημαίνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ «νωρίτερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απέκλεισε τη δυνατότητα να δοθεί αναβολή στην Ελλάδα για την εξόφληση δανειακής δόσης στο Ταμείο, που λήγει στις 30 Ιουνίου. Με υψηλή πιθανότητα αυτό μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας ως προς τα δάνεια του ΔΝΤ. Αποτέλεσμα αυτού μπορεί να είναι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, γεγονός, που θα αποτελέσει σοβαρό χτύπημα όχι μόνο για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία συνολικά».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Capital Controls
SHARE:

24Media Network