“Δεν θα παραδοθεί ποτέ”, λένε οι δικηγόροι του Πουτζντεμόν

“Δεν θα παραδοθεί ποτέ”, λένε οι δικηγόροι του Πουτζντεμόν
Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόντ σε μια σύνοδο στις Βρυξέλες AP

Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά τη σύλληψή του στη Γερμανία έκανε ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, δια στόματος των συνηγόρων του

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν «δεν θα παραδοθεί ποτέ» και «είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων του, o Γκονζάλο Μπογιέ, αφού τον επισκέφτηκε στη φυλακή του Νοϊμίνστερ στην Γερμανία.

Ο δικηγόρος παράλληλα «εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του» στη γερμανική δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει σύντομα για την πιθανή έκδοση του Πουτζντεμόν στην Ισπανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας συνελήφθη την Κυριακή στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με τη Δανία, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

«Είπε ότι εμείς (οι Καταλανοί αυτονομιστές) δεν θα παραδοθούμε ποτέ και αυτό είναι το μήνυμά του προς το λαό της Καταλονίας», συνέχισε ο Μπογιέ.

Ο λαός «έχει το δικαίωμα να εκφράζει την επιθυμία του για ανεξαρτησία και για μια Δημοκρατία της Καταλονίας». «Είναι πολύ κατηγορηματικός, πολύ σαφής στην αποφασιστικότητά του», τόνισε ο δικηγόρος. Είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας μιλά άμεσα ή έμμεσα, μετά τη σύλληψή του στην Γερμανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα