Δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο κατά τη διάρκεια της έρευνας στο γραφείο της Μέρκελ

Δεν βρέθηκε τίποτε ύποπτο κατά τη διάρκεια της έρευνας στο γραφείο της Μέρκελ

Ολοκληρώθηκαν οι εξονυχιστικές έρευνες στο γραφείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, με τις αρχές να καθησυχάζουν ότι δεν εντοπίστηκε κάτι το ύποπτο

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε για ένα πακέτο στο γραφείο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο κεντρικό Βερολίνο.

Αξιωματικοί είχαν αποκλείσει την καγκελαρία καθώς οι υπουργοί συγκεντρώνονταν για μια πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εκεί. Η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ιδιαίτερα αυξημένου συναγερμού μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και η αστυνομία ήρε τον αποκλεισμό της περιοχής αργότερα στη διάρκεια του πρωινού. "Οι ειδικοί δεν βρήκαν τίποτε ύποπτο", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Είπε πως πέντε αντικείμενα ανοίχθηκαν χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για δέματα ή επιστολές.

Η αστυνομία έκλεισε δύο σταθμούς τρένων στο Μόναχο την Πρωτοχρονιά αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μαχητές από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.

Το 2010, η αστυνομία είχε κατάσχει ένα δέμα στην αίθουσα ταχυδρομείου της Μέρκελ στην καγκελαρία, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ περιείχε εκρηκτικά που είχαν σταλεί από την Ελλάδα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στο γραφείο της Μέρκελ

SHARE:

24Media Network