Δεύτερο “Οχι” Σουλτς σε Γλέζο: Καμία συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

default image

Καμία συζήτηση εντός ευρωκοινοβουλίου δεν θα διεξαχθεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ξεκαθάρισε ο Μάρτιν Σουλτς στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς το σχολίασε ο Μ. Γλέζος

«Τον Κανονισμό επικαλέσθηκε ο Μάρτιν Σουλτς, για ν’ απορρίψει πρόταση του Μανώλη Γλέζου, να διεξαχθεί ειδική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις γερμανικές αποζημιώσεις», σχολίασε σε πρωινή εκπομπή του Ant1 το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

«Εξέφρασαν τις προσωπικές τους γνώμες, δεν ρώτησαν τις ομάδες τους, ρώτησα συναδέλφους και μου το επιβεβαίωσαν», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, διερωτήθηκε: «Γιατί η γερμανική κυβέρνηση, όχι απλώς αποζημιώνει, αλλά συνταξιοδοτεί τα θύματα, τους απογόνους των θυμάτων, της ναζιστικής θηριωδίας, εβραϊκής καταγωγής, που ζουν σήμερα στο Ισραήλ; Συνταξιοδοτεί για το μέλλον, τους απογόνους, χωρίς να βάζει όριο. Σε αυτό τι έχουν να απαντήσουν;».

Ο ίδιος σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Κοτζιά, ότι η υπόθεση του κατοχικού δανείου νομικά έχει κλείσει, σημείωσε: «Βρίσκεται εκτός πραγματικότητας».

«Το 1995 με υπουργό Εξωτερικών τον Κάρολο Παπούλια και αναπληρωτή υπουργό τον Γεώργιο Μαγκάκη έδωσαν ρηματική διακοίνωση στον Γερμανό πρέσβη ότι επανερχόμαστε στο θέμα και ζητάμε τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Άρα, νομικά δεν έχουμε καλυφθεί. Υπάρχει ρηματική διακοίνωση», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα