Διαδικτυακές επιθέσεις από Σύρους φοβάται το FBI

Διαδικτυακές επιθέσεις από Σύρους φοβάται το FBI

Επιθέσεις από Σύρους χάκερς αναμένει το FBI. Διαβάστε τι ανακοίνωσε

Το FBI εξέδωσε  ανακοίνωση προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διαδικτυακών επιθέσεων από μια ομάδα χάκερς προσκείμενη στην κυβέρνηση της Συρίας, με αφορμή την ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα.

Στην ανακοίνωση, η οποία απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το FBI δηλώνει ότι η ομάδα Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός έχει υπάρξει "ιδιαίτερα αποτελεσματική στις διαδικτυακές της επιθέσεις σε μεγάλες ιστοσελίδες ενημέρωσης", αναφερόμενο, μεταξύ άλλων, στα πρόσφατα κρούσματα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς και στον επίσημο λογαριασμό του Ασοσιέτεντ Πρες στο Twitter.

Αναφέρεται επίσης στην "πιθανότητα ότι μια ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία μπορεί να οδηγήσει στην κλιμάκωση αυτού του είδους των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο".

Στην ανακοίνωσή του το FBI αναφέρει ότι η συριακή ομάδα χάκερς χρησιμοποιεί συνήθως ένα συγκεκριμένο είδος επίθεσης, κατά την οποία αποστέλλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σε ένα άτομα ή μια μικρή ομάδα ατόμων και κατευθύνει τους παραλήπτες σε μια τοποθεσία η οποία είναι "μεταμφιεσμένη" ως μια ιστοσελίδα. Ύστερα ο παραλήπτης παραπέμπεται να δώσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Με τον τρόπο αυτόν οι χάκερς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα ώστε να παρεμποδίσουν τη λήψη ή να αποστείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πιθανώς να συνδεθούν με λογαριασμούς στο Twitter και άλλες υπηρεσίες.

Το FBI δεν προειδοποιεί ότι η ομάδα είναι ικανή να παραλύσει τις υποδομές κρίσιμων συστημάτων, υποστηρίζοντας ότι ο πρωταρχικός στόχος των χάκερς είναι η προπαγάνδα. Ωστόσο, ορισμένοι πρώην αξιωματούχοι εικάζουν πως η ομάδα ίσως να έχει υποστήριξη από το βασικό σύμμαχο της Συρίας, το Ιράν, το οποίο διαθέτει πιο προηγμένες μεθόδους κυβερνο-επιθέσεων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network