Διαδηλωτής "άγαλμα" στην πλατεία Ταξίμ

Διαδηλωτής "άγαλμα" στην πλατεία Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία προσήγαγε αρκετά από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος πραγματοποιούσε παθητική διαμαρτυρία στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ.

Όλο και περισσότερο ενδιαφέρον προκαλεί στην Τουρκία, αλλά και στο εξωτερικό ο Τούρκος πολίτης που πραγματοποιεί παθητική διαμαρτυρία και από τις 18.00 το απόγευμα στέκεται απλώς όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πρόκειται για τον Ερντέμ Γκιουντούζ, ο οποίος θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία του για ένα μήνα.

Η διαμαρτυρία του, κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω κοινωνικών μέσων με τον τίτλο "standing man". Λίγη ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας, τον προσέγγισαν αστυνομικοί που βρίσκονται στην πλατεία. Έκαναν έρευνα στον σάκο που έχει δίπλα του και όταν είδαν ότι ο σάκος περιέχει μπισκότα και νερό, δεν επενέβησαν.

Ωστόσο από τα μεσάνυχτα, έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος γύρω του. Έχει ήδη δημιουργηθεί και σχετική ιστοσελίδα (duranadam.com) όπου εμφανίζονται φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία.

Παρόμοια διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη και στην 'Αγκυρα, όπου μία γυναίκα στέκεται όρθια στο σημείο όπου πριν από μερικές μέρες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού ο διαδηλωτής Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network