Διεθνή ΜΜΕ: “Η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφύλων”

Διαβάζεται σε 3'
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών EUROKINISSI

Η Le Monde, η Deutsche Welle, το CNN, o Guardian και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφύλων», είναι το κεντρικό θέμα στον Guardian μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ενώ και άλλα διεθνή μέσα φαίνεται να έχουν ρίξει όλα τους τα φώτα στην Ελλάδα και το ιστορικό αυτό βήμα για τα δικαιώματα.

Πρώτο θέμα στον Guardian η ψήφιση του νομοσχεδίου
Πρώτο θέμα στον Guardian η ψήφιση του νομοσχεδίου Guardian

Τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο νέος νόμος “θα καταργήσει με τόλμη μια σοβαρή ανισότητα”», τονίζει το CNN. «Όμως η νομοθεσία έχει διχάσει τη χώρα, με τη σφοδρή αντίσταση να ηγείται της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», προσθέτει.

Το BBC με πρωτοσέλιδο “χτύπημα” στην ιστοσελίδα του αναφέρεται στην ψήφιση του νόμου, ενώ στο δημοσίευμα κάνει λόγο και για δεκάδες κυβερνητικούς βουλευτές που είναι αντίθετοι.

Η Le Monde, η Deutsche Welle το CNN και πολλά ακόμα ξένα μέσα μιλούν για την νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική μεταρρύθμιση ενόψει της σφοδρής αντίθεσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Για “νίκη – ορόσημο” για την LGBTQ+ κοινότητα κάνει λόγο σε άρθρο του και ο Independent σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε “παρά τη σθεναρή αντίσταση της ορθόδοξης εκκλησίας και τις μαζικές διαμαρτυρίες το Σαββατοκύριακο κατά του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων”.

Ότι η Ελλάδα γίνεται με την ψήφιση του νομοσχεδίου η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων αναφέρεται και σε δημοσίευμα των New York Times, όπου μεταξύ άλλων σχολιάζεται το ότι “αν και η Ελλάδα θα είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, θα είναι η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που θα ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο”.

Δημοσίευμα των New York Times για τον γάμο ομοφύλων
Δημοσίευμα των New York Times για τον γάμο ομοφύλων

Στους Times, “ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με την Ορθόδοξη Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων – και κερδίζει”, με τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του βρετανικού μέσου, “να τολμούν να ονειρεύονται καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει διακομματική στήριξη για το νομοσχέδιο που επεκτείνει τα γονικά δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια”.

 

Δημοσίευμα των Times για τον γάμο ομοφύλων
Δημοσίευμα των Times για τον γάμο ομοφύλων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα