Δίκη Charlie Hebdo: Ένοχοι και οι 14 κατηγορούμενοι

Δίκη Charlie Hebdo: Ένοχοι και οι 14 κατηγορούμενοι
glomex

Η Γαλλική δικαιοσύνη έκρινε ενόχους και τους 14 συνεργάτες των Γάλλων ισλαμιστών εξτρεμιστών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Η Γαλλική δικαιοσύνη έκρινε ενόχους και τους 14 κατηγορούμενους για συνέργεια στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό σούπερ μάρκετ.

Ένοχη για τις κατηγορίες της χρηματοδότησης τρομοκρατίας και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση κρίθηκε η Χαγιάτ Μπουμεντιάν, πρώην σύντροφος του Αμεντί Κουλιμπαλί, ενός από τους τρεις δράστες των επιθέσεων που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Η Μπουμεντιάν καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 30 ετών. Κατάφερε να εγκαταλείψει τη Γαλλία λίγο πριν την επίθεση στο Charlie Hebdo και φέρεται να εθεάθη στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019.

Σε τριακονταετή κάθειρξη καταδικάστηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων, Αλί Ριζά Πολάτ, ο οποίος σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με το euronews, ισόβια κάθειρξη αποφάσισε το δικαστήριο για τον Μοχάμεντ Μπελουσίν, που μαζί με τον αδερφό του Μεχντί φέρονται να συνέβαλαν στη διαφυγή της Χαγιάτ Μπουμεντιάν και πλέον θεωρούνται νεκροί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα