Υπόθεση Κασόγκι: Προκλητική δήλωση μπιν Σάλμαν και ανατριχιαστική περιγραφή συμβούλου του Ερντογάν

Υπόθεση Κασόγκι: Προκλητική δήλωση μπιν Σάλμαν και ανατριχιαστική περιγραφή συμβούλου του Ερντογάν
Ακτιβιστής ανάβει κερί στη μνήμη του Τζαμάλ Κασόγκι έξω από το προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη όπου δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος AP

Ο Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν έριξε λάδι στη φωτιά με δήλωσή για τον Τζαμάλ Κασόγκι την ίδια ώρα που σύμβουλος του Ερντογάν έδινε μία ανατριχιαστική περιγραφή για τη δολοφονία.

Πολύ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν για τον Τζαμάλ Κασόγκι που είναι και η πρώτη του Σαουδάραβα ηγεμόνα μετά τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου.

Ο μπιν Σάλμαν λοιπόν, σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, ισχυρίστηκε ότι ο Κασόγκι ήταν επικίνδυνος Ισλαμιστής δίνοντας έτσι τη δική του διάσταση για το ζήτημα και προσφέροντας “κάλυψη” σε όσους προέβησαν στη δολοφονία.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία, ο Πρίγκιπας τηλεφώνησε επισήμως στο Λευκοο Οίκο και ζήτησε να μην επηρεαστεί η συμμαχία ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας για το περιστατικό.

Η τοποθέτηση Σάλμαν έφερε την αντίδραση της οικογένειας του Κασόγκι η οποία με δήλωση στην “Ουάσιγκτον Ποστ”, εφημερίδα στην οποία εργαζόταν ο δημοσιογράφος, τόνισε ότι “ο Τζαμάλ σίγουρα δεν ήταν επικίνδυνος και ο κάθε διαφορετικός ισχυρισμός είναι γελοιότητα”.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή, η εφημερίδα “Χουριέτ” δημοσίευσε δήλωση συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την οποία το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε για να “εξαφανιστεί” πιο εύκολα. “Βλέπουμε σ’ αυτό το στάδιο πως δεν αρκέσθηκαν να το διαμελίσουν, απαλλάχθηκαν απ’ αυτό διαλύοντάς το», δήλωσε ο Γιασίν Ακτάι:

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, ο λόγος για τον οποίο κατακρεούργησαν το πτώμα ήταν για να το διαλύσουν πιο εύκολα», πρόσθεσε. «Ήθελαν να βεβαιωθούν πως δεν αφήνουν κανένα ίχνος του πτώματος. Όλα τα μέρη στα οποία μας οδηγούσαν οι κάμερες επιτήρησης εξετάσθηκαν, το πτώμα δεν βρέθηκε” κατέληξε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα