Δήμαρχος Πάφου: Κυκλώματα ναρκωτικών και αρχαιοκαπηλίας πίσω από τη βόμβα

Δήμαρχος Πάφου: Κυκλώματα ναρκωτικών και αρχαιοκαπηλίας πίσω από τη βόμβα
A riot police officer stands guard outside of the house, left, which was discovered to contain two tons of a chemical compound in southern costal city of Larnaca, Cyprus, on Saturday, May 30, 2015. A Cyprus court has ordered a 26-year-old Lebanese-Canadian man to remain in police custody for eight days after two tons of a chemical compound that can be turned into an explosive was discovered at his home. (AP Photo/Petros Karadjias) AP Photo/Petros Karadjias

Τι καταγγέλει ο Φ. Φαίδωνος για την βομβιστική επίθεση στο όχημα της μητέρας του

Κυκλώματα ναρκωτικών, αρχαιοκαπηλίας και ηλεκτρονικού τζόγου κατήγγειλε ως πιθανούς δράστες της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του αυτοκινήτου της μητέρας του, ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδων Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε ως «άνανδρη πράξη» την τοποθέτηση βόμβας και κάλεσε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να φιμώσουν το κράτος ή τους πολίτες του».

Αναφερόμενος στους πιθανούς δράστες τόνισε ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών στην επαρχία Πάφου «αποτελεί μονοπώλιο για ένα πρόσωπο το οποίο το γνωρίζει η Αστυνομία». Επίσης, δήλωσε ότι είναι γνωστό στην Αστυνομία και το κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και το κύκλωμα του ηλεκτρονικού τζόγου.

Ο δήμαρχος Πάφου μίλησε και για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι «διευθύνεται από τρία συγκεκριμένα άτομα».

Εξάλλου, ο κ. Φαίδωνος έκανε λόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, σε επιχειρηματία, «που παρεμβαίνει διαχρονικά στο Τμήμα Πολεοδομίας και στο Τμήμα Φόρου Εισοδήματος, προκειμένου να έχει οφέλη εκατομμυρίων, καθώς και σε πρώην τραπεζίτη, που λάμβανε μίζες προκειμένου να δίνει δάνεια».

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος εκτιμά ότι ανάμεσα στις έξι αυτές υποθέσεις βρίσκεται αυτός που επινόησε την βομβιστική ενέργεια εναντίον της μητέρας του, πράξη, διευκρίνισε, που εκτέλεσαν άλλοι.

Ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές για την αποκάλυψη των ενόχων και δήλωσε ότι όποιος τολμήσει να του πει ότι χρειάζεται στοιχεία για να προχωρήσει στη διερεύνηση θα μπορούσε, είπε, «να χαρακτηριστεί συνένοχος, αφού (σ.σ. οι αρμόδιοι) γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες».

Η έκρηξη στο αυτοκίνητο, που ανήκει στην μητέρα του δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος Κοραλλία, σημειώθηκε τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στον ημιυπόγειο χώρο στάθμευσης της κατοικίας των γονιών του δημάρχου Πάφου. Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Σε δηλώσεις, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως από την έκρηξη το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στην κατοικία.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως από τις προκαταρκτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται. Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία: AP Photo/Petros Karadjias (αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα