Δημοσκόπηση: 'Ακατάλληλος' ο Τραμπ για την πλειονότητα των Αμερικανών

In this Wednesday, Sept. 27, 2017, photo, U.S. President Donald Trump speaks in Indianapolis. How do you pay for the president's proposed $5.8 trillion tax cut? For Trump and Republican congressional leaders, that is the mostly unanswered $5,800,000,000,000 question. (AP Photo/Michael Conroy)
In this Wednesday, Sept. 27, 2017, photo, U.S. President Donald Trump speaks in Indianapolis. How do you pay for the president's proposed $5.8 trillion tax cut? For Trump and Republican congressional leaders, that is the mostly unanswered $5,800,000,000,000 question. (AP Photo/Michael Conroy) AP

"Κολλημένο" κοντά στο 30% παραμένει το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ικανοποιημένη από την διακυβέρνηση Τραμπ

Μόλις το 36% εγκρίνει τα, μέχρι στιγμής, πεπραγμένα του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών θεωρεί πως δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Quinnipiac, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το 56% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν σχετικά κρίνουν ότι ο Τραμπ «δεν είναι κατάλληλος» για την προεδρία, ενώ το 42% έχει την αντίθετη άποψη, σύμφωνα με αυτή την έρευνα.

Οι Αμερικανοί διχάζονται ανάλογα με τις πολιτικές τους προτιμήσεις, το φύλο και το χρώμα του δέρματός τους.

ADVERTISING

Μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το 94% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο, ενώ το 84% των ρεπουμπλικάνων πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων, το ποσοστό είναι αντίστοιχα 50% έναντι 48% και έναντι 49% μεταξύ των λευκών ανδρών.

Οι μαύροι ψηφοφόροι θεωρούν κατά το 94% ακατάλληλο για το αξίωμα τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ το 63% των γυναικών εξέφρασε την ίδια άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη από την 21η ως την 26η Σεπτεμβρίου κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

Οι αμερικανοί ψηφοφόροι πάντως γενικά συμφωνούν για ένα πράγμα: ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να πάψει να ασχολείται τόσο πολύ με το Twitter.

Το 69% των 1.412 ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να σταματήσει να κάνει συνεχώς αναρτήσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αυτόν, έναντι ενός 26% που εγκρίνει την εντατική χρήση του από τον ρεπουμπλικάνο.

Το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση για τα πεπραγμένα του αμερικανού προέδρου διακυμαίνεται μεταξύ ενός 33% κι ενός 40% από τον Μάρτιο. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ντρέπεται που έχει πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αντιθέτως υπερήφανο γι' αυτόν δήλωσε ένα 27%.

Στην έρευνα δεν μπορεί κανείς να βρει «κάποια θετική διάσταση» για τον Τραμπ, σχολίασε ο Τιμ Μαλόιν, υποδιευθυντής του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης του πανεπιστημίου Κουινιπίακ.

«Με το ποσοστό όσων εκφράζουν ικανοποίηση κολλημένο γύρω στο 30% και τον χαρακτήρα και την κρίση του να αμφισβητείται, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλείται να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα ότι μια πλειοψηφία των αμερικανών ψηφοφόρων θεωρεί πως απλούστατα δεν είναι κατάλληλος για να κατέχει το πιο σημαντικό αξίωμα στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία:AP Photo/Michael Conroy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργή, ανησυχία και φόβο προκαλεί η προεδρία Τραμπ στους Αφροαμερικανούς

SHARE:

24Media Network