Δημοσκόπηση Bild: Παγιώνεται στην τρίτη θέση το ξενοφοβικό AfD

Δημοσκόπηση Bild: Παγιώνεται στην τρίτη θέση το ξενοφοβικό AfD

Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες υποχωρούν στις προτιμήσεις των εκλογέων. Κέρδη για Αριστερά και Φιλελεύθερους δείχνει η δημοσκόπηση

Τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα ( CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό χάνουν το καθένα 1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της από το Ινστιτούτο Enmid στη Γερμανία. Ειδικότερα, τα ποσοστά τους ανέρχονται πλέον σε 37% και 21%, από 38% και 22% αντίστοιχα που καταγράφονταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας.

Αντίθετα η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν από 1% και, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, θα ελάμβαναν 10% και 6% αντίστοιχα.

To ξενοφοβικό-αντιευρωπαϊκό λαϊκιστικό ακροδεξιό κόμμα « Εναλλακτική για τη Γερμανία» παραμένει στο 12% και σταθεροποιείται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των εκλογέων μετά τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Τα ποσοστά των Πράσινων παραμένουν αμετάβλημα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, δηλαδή στο 10%. Αλλά κόμματα θα ψήφιζε το 4% των Γερμανών ψηφοφόρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network