Διώρυγα του Σουέζ: 200.000 ζώα ενδέχεται να πεθάνουν λόγω του “μποτιλιαρίσματος” που προκάλεσε το Ever Given

Διώρυγα του Σουέζ: 200.000 ζώα ενδέχεται να πεθάνουν λόγω του “μποτιλιαρίσματος” που προκάλεσε το Ever Given
Περίπου 20.000 κ.μ άμμου πρέπει να απομακρυνθούν. AP

"Μία άνευ προηγουμένου θαλάσσια τραγωδία στην οποία θα εμπλέκονται ζωντανά ζώα, μπορεί να είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο Gabrile Paun, διευθυντής της ΜΚΟ Animals International.

Γύρω στα 200.000 ζώα είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν τις επόμενες ημέρες έπειτα από τον εγκλωβισμό τους στη Διώρυγα του Σουέζ χωρίς αρκετή τροφή ή νερό.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα middleeastmonitor, ο Gabrile Paun, διευθυντής της ΜΚΟ Animals International της ΕΕ, δήλωσε ότι μία άνευ προηγουμένου θαλάσσια τραγωδία στην οποία θα εμπλέκονται ζωντανά ζώα, μπορεί να είναι αναπόφευκτη.

Υπενθυμίζεται ότι το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο “Ever Given“, με βάρος άνω των 220.000 τόνων και μήκος 400 μέτρων, προσάραξε την περασμένη Τρίτη διαγώνια στο νότιο τμήμα της Διώρυγας και έκτοτε παρεμπόδιζε τον πλου σε μια από τις βασικότερες στον κόσμο θαλάσσιες οδούς, που συγκεντρώνει πάνω από το 10% του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου. Προκάλεσε μάλιστα τον σχηματισμό ουράς τουλάχιστον 460 πλοίων στο σημείο.

Στις 29 Μαρτίου τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα