Διπλή αυτοκτονία 62χρονου και της συζύγου του

Διπλή αυτοκτονία 62χρονου και της συζύγου του

Η κρίση έσπρωξε ζευγάρι στην αυτοκτονία. Αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμα και το σπίτι τους

Από τη στιγμή που η ζωή τους είχε γίνει κόλαση, καθώς αδυνατούσαν να πληρώσουν ακόμα και το σπίτι τους, ένα ζευγάρι, εκείνος 62χρονος με τη συνταξιούχο σύζυγό του, έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κάτοικοι του χωριού Τσιβιτανόβα βρήκαν απαγχονισμένους σήμερα, μέσα στο σπίτι τους, τον Ρομέο Ντιονίζι και την 68χρονη σύζυγό του, Άννα Σοπράντσι.

Για την αστυνομία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για αυτοκτονία για οικονομικούς λόγους. Η γυναίκα λάμβανε σύνταξη ύψους 500 ευρώ τον μήνα αλλά ο Ρομέο ήταν ένα ακόμη "θύμα" της πρόσφατης μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας:

έμεινε χωρίς δουλειά, δεν είχε δικαίωμα για επίδομα ανεργίας και δεν είχε συμπληρώσει τα χρόνια για να πάρει σύνταξη. Τους τελευταίους μήνες άρχισε και πάλι να δουλεύει σε οικοδομές, αλλά είχε να πληρωθεί από τον Σεπτέμβρη.

Το δράμα της οικογένειας δεν τελείωσε εκεί:

Ο αδελφός της γυναίκας, Τζουζέπε Σοπράντσι, 73 ετών, επίσης συνταξιούχος, μόλις έμαθε ότι ο Ρομέο και η Άννα ήταν νεκροί, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε. Οι διασώστες κατάφεραν μόνο να ανασύρουν το άψυχο κορμί του.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το ανδρόγυνο είχε προετοιμάσει με κάθε λεπτομέρεια την αυτοκτονία του. Είχαν αφήσει μάλιστα ένα σημείωμα στο γκαράζ, με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη και ενημέρωναν τους γείτονές τους που θα βρουν τα σώματα τους.

"Προτίμησαν να χαθούν παρά να ζητήσουν βοήθεια, επιδεικνύοντας μια αξιοπρέπεια σε ακραίο βαθμό μέσα σ' αυτήν την τραγική κατάσταση", είπε κλαίγοντας ο δήμαρχος Τομάζο Κορβάτα. Ο δήμαρχος κάλεσε το ιταλικό κράτος "να μην εγκαταλείπει του ανθρώπους" και "να σκεφθεί τι συμβαίνει ώστε να αναζητήσει γρήγορα λύσεις".

Η οικονομική κρίση στην Ιταλία έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών που συνδέονται με οικονομικά προβλήματα, κυρίως στους ανέργους και τους μικροεπιχειρηματίες. Η ανεργία στην Ιταλία, από 7,9% το 2009 έφτασε πέρσι στο 10,9%.

"Το ποσοστό ανεργίας είναι απαράδεκτο, είναι μια τραγωδία για όλη τη χώρα και για την Ευρώπη. Είναι απαραίτητο να δράσουμε για τους νέους ανέργους, για όσους βρίσκονται σε τεχνική ανεργία", δήλωσε η βουλευτίνα της Λέγκας του Βορρά, Εμανουέλα Μουνεράτο.

"Το δράμα της Τσιβιτανόβα μας φοβίζει", δήλωσε από την πλευρά του ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, ζητώντας άμεση δράση για την "τραγική" κοινωνική κατάσταση. Αυτή ακριβώς η "επείγουσα ανάγκη" που αντιμετωπίζει η κοινωνία "μας θυμίζει ότι πίσω από τα μακροοικονομικά δεδομένα που επικαλούνται εύκολα οι Βρυξέλλες και η Ρώμη, υπάρχουν και οι άνθρωποι", σημείωσε ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Στέφανο Φασίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: