Δολοφονία Φλόιντ: Ο δικαστής δέχτηκε την ομολογία του Ντέρεκ Σόβιν – Στα 20 με 25 χρόνια η ποινή κάθειρξης

Δολοφονία Φλόιντ: Ο δικαστής δέχτηκε την ομολογία του Ντέρεκ Σόβιν – Στα 20 με 25 χρόνια η ποινή κάθειρξης
Ο Ντέρεκ Σόβιν Court TV via AP, Pool, File

Δεκτή έγινε η ομολογία του Ντέρεκ Σόβιν, αναφορικά με την εμπλοκή του στον θάνατο του Φλόιντ, στην οποία και είχε προχωρήσει προκειμένου να αποφύγει μια νέα δίκη. Στα 20 με 25 χρόνια η ποινή κάθειρξης.

Ο δικαστής που επιβλέπει τις υποθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, αποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη την ομολογία του Ντέρεκ Σόβιν, με την ποινή κάθειρξης να ορίζεται στα 20 με 25 χρόνια.

Ο Ντέρεκ Σόβιν παραδέχτηκε την ενοχή του για την παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων του Τζορτζ Φλόιντ, για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ώστε να αποφύγει μια νέα δίκη.

Βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν και οι δύο πλευρές, ως επακόλουθο της ομολογίας του, ο Σόβιν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 με 25 ετών, με τους εισαγγελείς να σκοπεύουν να διεκδικήσουν το ανώτατο όριο.

Υπό την προϋπόθεση της καλής διαγωγής το διάστημα αυτό θα μειωθεί στα 17 με 21 χρόνια και 3 μήνες.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Paul Magnuson ανέβαλε έως τώρα την αποδοχή της ομολογίας εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας. Με την έκδοση της σχετικής έκθεσης, ήταν πλέον δυνατό να δεχτεί την παραδοχή του Σόβιν.

Ο 45χρονος αστυνομικός εκτίει ήδη την ποινή των 22 χρόνων και 6 μηνών που είχε ούτως ή άλλως επιβληθεί από το δικαστήριο πριν την ομολογία του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα