Δολοφονία Σάρα Έβεραρντ: Ισόβια κάθειρξη στον 48χρονο γυναικοκτόνο αστυνομικό

Δολοφονία Σάρα Έβεραρντ: Ισόβια κάθειρξη στον 48χρονο γυναικοκτόνο αστυνομικό
Το βαν της αστυνομίας που μεταφέρει τον 48χρονο γυναικοκτόνο αστυνομικό Γουέιν Κούζενς 2021 Frank Augstein/AP Photo

Ο Κούζενς είχε ομολογήσει την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο της άτυχης 33χρονης Σάρα Έβεραρντ, η υπόθεση της οποίας συγκλόνισε τη βρετανική -και όχι- μόνο κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας.

Ο Βρετανός αστυνομικός, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στο Λονδίνο, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως μετέδωσε το Sky News.

Ο 48χρονος Βρετανός αστυνομικός Γουέιν Κούζενς, ο οποίος φρουρούσε διπλωματικές αντιπροσωπείες, ομολόγησε την ενοχή του για την απαγωγή, τον βιασμό και τον φόνο, τον Μάρτιο, της νεαρής υπεύθυνης μάρκετινγκ.

Ο 48χρονος Βρετανός αστυνομικός Γουέιν Κούζενς Metropolitan Police via AP

Στις 3 Μαρτίου ο Κούζενς, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, απήγαγε την Έβεραρντ καθώς εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της πεζή έχοντας φύγει από το σπίτι φίλων της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Η Σάρα ‘Εβεραρντ βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη και το πτώμα της καμένο επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε δάσος του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, μερικά μέτρα από ένα οικόπεδο που ανήκε στον Κούζενς.

Η 33χρονη Σάρα Έβεραρντ Metropolitan Police via AP


Εικόνες από κάμερες ασφαλείας επέτρεψαν στους ερευνητές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν στις 9 Μαρτίου τον αστυνομικό στο σπίτι του στο Ντιλ, στην περιοχή του Κεντ.

Η υπόθεση συγκλόνισε την βρετανική κοινή γνώμη και προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας.

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας της 33χρονης δασκάλας

Η 33χρονη Σάρα Έβεραρντ απήχθη στις 3 Μαρτίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι της πεζή έχοντας φύγει από το σπίτι φίλων της στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο. Ο αστυνομικός, που συμμετείχε σε περιπολίες για την τήρηση των κανόνων της καραντίνας λόγω της Covid-19, της φόρεσε χειροπέδες δείχνοντάς της την επαγγελματική του ταυτότητα.

Ένα ζευγάρι που περνούσε με αυτοκίνητο είδε τη σκηνή, η επιβάτις παρατήρησε ότι ο Γουέιν Κούζενς περνούσε τις χειροπέδες στη Σάρα Έβεραρντ και φαντάστηκε ότι αυτή “είχε κάνει κάτι κακό”. “Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι παρίστατο στην απαγωγή της Σάρα Έβεραρντ”, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο 48χρονος γυναικοκτόνος αστυνομικός, έδεσε τα χέρια της 33χρονης πίσω από την πλάτη της, ώστε να μην μπορεί να βγάλει τη ζώνη με την οποία την έδεσε αφού την έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και στη συνέχεια οδήγησε 80 μίλια για να βιάσει και να δολοφονήσει την κοπέλα, όπως έγινε γνωστό.

Ο αστυνομικός είχε ομολογήσει σε έναν ψυχίατρο ότι είχε στραγγαλίσει τη Σάρα Έβεραρντ με τη ζώνη του και η εισαγγελία είπε ότι τα τραύματά της ήταν συμβατά με εκείνα που αυτά που θα μπορούσαν να προκληθούν από αστυνομική ζώνη.

Νωρίτερα εκείνο το βράδυ είχε περάσει δύο ώρες οδηγώντας στο κεντρικό και νότιο Λονδίνο – περιπλανώμενος στο Κένσινγκτον, το Λέβεντερ Χιλ και το Ερλς Κορτ – ψάχνοντας να βρει τη νεαρή γυναίκα για να την απαγάγει.

Αφού οδήγησε σχεδόν δύο ώρες από το Λονδίνο με την τρομοκρατημένη Σάρα Έβεραρντ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, έφτασε σε ένα απομακρυσμένο σημείο στη Βόρεια Στρατιωτική Οδό στο Ντόβερ, όπου την ανάγκασε να μπει στο δικό του αυτοκίνητο.

Την πήγε σε αγροτική περιοχή και τη βίασε, πριν αργότερα θεαθεί να αγοράζει αναψυκτικά και ποτά από σταθμό της BP, μετά τη δολοφονία της.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή, στραγγαλισμένη και το σώμα της καμένο επτά ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε δάσος του Κεντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία, μερικά μέτρα από ένα οικόπεδο που ανήκε στον Γουέιν Κούζενς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα