Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Η γυναίκα από τη Βόρεια Καρολίνα ζήτησε από ειδικό στο Photoshop να μοντάρει για εκείνη φωτογραφίες της από το νεκροταφείο, με την νεκρή κόρη της ως "οπτασία" πλάι της, λίγες μόνο μέρες πριν της απαγγελθούν κατηγορίες για τη δολοφονία του δίχρονου παιδιού

Μια υπόθεση που αφήνει την αμερικανική κοινή γνώμη άφωνη έρχεται στο φως από τη Βόρεια Καρολίνα. Μητέρα παρίστανε την απαρηγόρητη για το χαμό της δύο ετών κόρης της, για να βρεθεί λίγους μήνες αργότερα αντιμέτωπη με την κατηγορία του φόνου πρώτου βαθμού για το θάνατο του μικρού κοριτσιού.

Η Τζίνι Ντίτι, επαγγελματίας οπλίτης, ζήτησε μάλιστα από φωτογράφο να της ετοιμάσει φωτοσοπαρισμένες εικόνες με την δύο ετών κόρη της Μέισι, που είχε εν τω μεταξύ πεθάνει, να παρουσιάζεται ως φάντασμα πάνω από την άτυχη μητέρα στο νεκροταφείο. Η Ντίτι μάλιστα είχε αναρτήσει το γεγονός ότι ζήτησε από τον φωτογράφο να επεξεργαστεί έτσι τις φωτογραφίες τον περασμένο Ιανουάριο, κάτι που όπως φαίνεται από την εξέλιξη των γεγονότων στη συνέχεια, αποτελούσε μέρος ενός σχεδίου για να δείξει το βαρύ της πένθος και να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Η Ντίτι και ο σύντροφός της κατηγορήθηκαν πριν από κάποιες μέρες για τη δολοφονία της μικρής Μέισι. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2015, το ανήλικο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέροντας εκτεταμένες μελανιές και σημάδια. Όπως ανέφερε η αστυνομική έκθεση, τα σημάδια του έδειχναν "συστηματική παιδική κακοποίηση". Δύο μέρες αργότερα, η μικρή υπέκυψε στα τραύματά της.

Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Τότε η μητέρα της είχε αναφέρει στην αστυνομία πως παρατήρησε πως η κόρη της έμοιαζε να είναι άρρωστη το βράδυ που εισήχθη στο νοσοκομείο και έτσι κάλεσε βοήθεια. Η Ντίτι, που τώρα αντιμετωπίζει κατηγορία για φόνο πρώτου βαθμού, δεν είχε ακόμη πάρει επίσημα διαζύγιο από τον πατέρα της μικρής Μέισι, επίσης στρατιωτικό, ο οποίος βρισκόταν σε αποστολή με τον αμερικανικό στρατό εκτός ΗΠΑ, την ημέρα του θανάτου της.

Η προσέγγιση του φωτογράφου

Με την έρευνα της αστυνομίας να συνεχίζει και ένα μήνα μετά το θάνατο της δίχρονης Μέισι, η μητέρα της επισκέφτηκε τον γνωστό φωτογράφο της Πενσιλβάνια Σάνι Τζο. Ο Σάνι Τζο ειδικεύεται στην δημιουργία φωτογραφιών με ειδικά εφέ και μία από τις υπηρεσίες που προσφέρει είναι οι "αναμνηστικές εικόνες" με συγγενείς πελατών που έχουν πεθάνει. Για την ακρίβεια, δεν παίρνει ο ίδιος τις λήψεις, αλλά αναλαμβάνει να ενώσει τον θανόντα ως φάντασμα ή φωτεινή φιγούρα με τον συγγενή του σε μια νέα φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία. "Είναι οι φωτογραφίες που πουλούν περισσότερο από όλες" λέει ο ίδιος ο δημιουργός στο Buzzfeed.

Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Η Ντίτι λοιπόν απευθύνθηκε στο φωτογράφο και του ανέφερε πως είχε πρόσφατα χάσει την κόρη της και του ζήτησε να φτιάξει τέτοιες "αφιερωματικές" φωτογραφίες για εκείνη. Μάλιστα, ο Σάνι Τζο ανέφερε πως συγκινήθηκε τόσο από την ιστορία της, που της έδωσε δωρεάν τις φωτογραφίες.

Δολοφόνησε την κόρη της και 'σκηνοθέτησε' την αθωότητά της

Στη συνέχεια φάνηκε πως η "κλαίουσα" μητέρα, προχώρησε στην παραγγελία των φωτογραφιών αυτών ακριβώς για να παρουσιάσει στις αρχές που ήταν από την αρχή στα ίχνη της, πως θρηνεί το χαμό της κόρη της. "Είναι άρρωστο να γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο με χρησιμοποίησε" σημειώνει σήμερα ο φωτογράφος.

Πηγή: Buzzfeed

SHARE:

24Media Network