Δορυφορική εικόνα: Ισοπεδωμένο κατά τα 2/3 το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε

Δορυφορική εικόνα: Ισοπεδωμένο κατά τα 2/3 το θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε

Το θέατρο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι στη Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από το βομβαρδισμό.

Το θέατρο που φέρεται να έχει βομβαρδιστεί από τους Ρώσους στη Μαριούπολη έχει καταστραφεί τουλάχιστον κατά τα 2/3 όπως δείχνει νέα δορυφορική εικόνα από το Maxar Technologies (που εδρεύει στο Κολοράντο των ΗΠΑ).

Η ενέργεια του βομβαρδισμού ενός κτιρίου στο οποία είχαν βρει καταφύγιο άοπλοι πολίτες (κυρίως γυναίκες και παιδιά) προκάλεσε παγκόσμιο σοκ αφού εκτιμάται ότι στα υπόγειά του υπήρχαν από 800 μέχρι 1300 άνθρωποι.

Στην εν λόγω φωτογραφία που κάνει το γύρο των ΜΜΕ φαίνεται επίσης ακόμα η λέξη “παιδιά” που είχαν γράψει οι πολίτες στο έδαφος προ της εισόδου έτσι ώστε να μην βομβαρδιστεί το κτίριο και κινδυνεύσουν ζωές.


Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί με ασφάλεια αν και πόσοι άνθρωποι έχουν διασωθεί από το βομβαρδισμό. Ουκρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ τους και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχουν μιλήσει για 130 επιζώντες, ωστόσο η επιβεβαίωση της πληροφορίας είναι από δύσκολη έως αδύνατη.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Μαριούπολης παραμένουν παγιδευμένοι στην αποκλεισμένη πόλη τους στην οποία τα τρόφιμα λιγοστεύουν ενώ η παροχή ρεύματος, τηλεφωνικών συνδέσεων και νερού έχει διακοπεί σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα