Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

Δώστε χρόνο στην Ελλάδα

Υπομονή για τους Έλληνες συστήνει ο επικεφαλής του γερμανικού συμβουλίου των αποκαλούμενων και σοφών, Βόλφγκανγκ Φραντς

Την επίδειξη υπομονής απέναντι στους Έλληνες, οι οποίοι πλήττονται από τα σκληρά μέτρα οικονομικής εξυγίανσης, που απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποδώσουν καρπούς συνέστησε ο οικονομολόγος και επικεφαλής του γερμανικού συμβουλίου των αποκαλούμενων "πέντε σοφών", Βόλφγκανγκ Φραντς.

Μιλώντας στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Βόλφγκανγκ Φραντς υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της, χωρίς να υπάρξει διαγραφή χρέους κατά 50%, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να υπάρξει και ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ).

Κι επειδή αυτό δεν είναι αρκετό μάλλον, αυτά πρέπει να συνοδεύονται και από τημέριμνα της Ευρωζώνης για την εξασφάλιση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα μεγαλύτερης αξίας των κεφαλαίων τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθούν προγράμματα διάσωσης τραπεζών άλλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, κάτι που θα έχει μεγάλο κόστος, ωστόσο, θα πρέπει να επιλεγεί ένα τέτοιο σενάριο που θα στοιχίσει λιγότερο και θα βοηθήσει περισσότερο την Ελλάδα.

Αναφορικά με τη διεύρυνση του Μηχανισμού Στήριξης, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν την θεωρεί απαραίτητη, διότι, όπως σημείωσε, πρόβλημα θα υπάρξει εάν η Ιταλία χρειαστεί να προσφύγει στο Μηχανισμό, κάτι που απέκλεισε, καθώς, όπως είπε, η ιταλική οικονομία είναι ισχυρή.

SHARE:

24Media Network