“Drowning Street”: Ο βρεγμένος Σούνακ κυριαρχεί στα βρετανικά πρωτοσέλιδα

Διαβάζεται σε 3'
Το διάγγελμα του Σούνακ
Το διάγγελμα του Σούνακ (AP Photo/Kin Cheung)

Τι γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες μετά την απόφαση του Σούνακ να προκηρύξει εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία.

Η απόφαση του Ρίσι Σουνάκ να προκηρύξει αιφνιδιαστικά γενικές εκλογές για τις 4 Ιουλίου κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, σήμερα, Πέμπτη (23/5), με κεντρική εικόνα, στις περισσότερες περιπτώσεις, το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Downing Street, υπό σφοδρή βροχόπτωση.

Ο Guardian χαρακτηρίζει την κίνηση ως “το μεγάλο στοίχημα του Σούνακ” και σημειώνει ότι τα λόγια του προκάλεσαν ανησυχία από υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών που ανησυχούν ότι το κόμμα – που βρίσκεται 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις – θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εκλογική καταστροφή.

“Drown & out”, είναι ο τίτλος της Mirror, με την εικόνα του βρεγμένου Σούνακ να επιστρέφει στην Downing Street, με τη λεζάντα της εφημερίδας να γράφει “κάτω από ένα σύννεφο”.

Οι Times γράφουν “Ο Sunak ποντάρει το σπίτι”. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα επικαλείται τον καθηγητή δημοσκοπήσεων John Curtice που λέει ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πετύχει μια επιστροφή “άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη πολιτική ιστορία”.

Η εφημερίδα City A.M. που επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις αναφέρει ότι ο Σούνακ έχει θέσει την οικονομική σταθερότητα και την ασφάλεια ως βασικά θέματα της προεκλογικής του ανακοίνωσης. Πάνω από την εικόνα του καταβρεγμένου πρωθυπουργού την ώρα που πραγματοποιεί την ομιλία του, η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο “Drowning Street” ή αλλιώς “Οδός Πνιγμού”.

Η Mail γράφει, “Τώρα είναι η στιγμή για τη Βρετανία να επιλέξει το μέλλον της”. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Σουνάκ έχει αδράξει την πρωτοβουλία, ωστόσο το κύριο ρεπορτάζ της περιλαμβάνει αποσπάσματα από Συντηρητικούς που περιγράφουν τους φόβους τους ενόψει της ψηφοφορίας, με έναν ανώτερο Συντηρητικό να φέρεται να χαρακτηρίζει την κίνηση “αυτοκτονική”.

Το εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό The Spectator κατάφερε να γυρίσει ένα νέο εξώφυλλο με αστραπιαία ταχύτητα, με την τελευταία έκδοσή του να κοσμείται από μια απεικόνιση του πρωθυπουργού, πάνω από τον τίτλο “Ο κατακλυσμός”.

Η Telegraph πρωτοστατεί με τον τίτλο “Ο Σουνάκ παίζει το στοίχημα της πρόωρης δημοσκόπησης”, πάνω από μια μεγάλη εικόνα του βρεγμένου πρωθυπουργού να απευθύνει διάγγελμα. Η στήλη αναλύσεων της εφημερίδας περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι “ο Στάρμερ θα ανησυχεί τώρα”.

Η εφημερίδα Northern Echo σημειώνει ότι η ομιλία του Σούνακ “πνίγηκε από τις νεροποντές και το εμβληματικό τραγούδι των Εργατικών για τη συγκέντρωση”. “Για πόσο καιρό θα βρέχει πάνω μας;”, αναρωτιέται στον τίτλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα