Δύο καμικάζι ανατινάχτηκαν στην Άγκυρα

Δύο καμικάζι ανατινάχτηκαν στην Άγκυρα

Οι δράστες σχεδίαζαν να ανατινάξουν παγιδευμένο αυτοκίνητο, όταν έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές που αναζητούν τρίτο δράστη ο οποίο φαίνεται να έχει διαφύγει

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μετέφεραν σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα της Τουρκίας, όταν οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν τους κάλεσαν να παραδοθούν, με αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι τη ζωή τους, μεταδίδουν το CNN Türk κι άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού μεταδίδει πως οι δύο επίδοξοι βομβιστές προετοίμαζαν μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. Ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Ercan Topaca, η αστυνομία είχε πληροφορίες για επίθεση στην περιοχή από την Παρασκευή, ως εκ τούτου διεξήγαγε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις από το πρωί του Σαββάτου.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την ύπαρξη τουλάχιστον δύο δραστών, εκ των οποίων η μία γυναίκα. Η αστυνομία αναγνώρισε τους δράστες και πρόκειται για τον Harun Arslan και την Mahide Atas.  Ένας τρίτος ύποπτος, ο οποίος πιστεύεται πως σχετίζεται με τις επιθέσεις, αναζητείται από την αστυνομία.

Οι αρχές εντόπισαν 200 κιλά εκρηκτικών νιτρικού αμμωνίου και πλαστικών εκρηκτικών και προσπαθούν να βρουν τον τόπο και το χρόνο της σχεδιαζόμενης επίθεσης. Ο κυβερνήτης της πόλης τόνισε επιπλέον πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε σκόπευαν οι βομβιστές να προχωρήσουν με την επίθεση του παγιδευμένου οχήματος.

Αν και δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, από τις τουρκικές αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για μια ακόμη επίθεση του PKK. "Αν και η σύνδεση με τους Κούρδους του PKK δεν είναι βέβαιη, οι ενδείξεις υποδηλώνουν πως o Αrslan ενδέχεται να έχει σχέση με την οργάνωση" δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που φέρεται να ευθύνεται για την επίθεση της Πέμπτης που σημειώθηκε εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ RT/ DAILY SABAH

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης

SHARE:

24Media Network