Δύο νεκροί από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων κουρδικών κομμάτων στη Τουρκία

Δύο νεκροί από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων κουρδικών κομμάτων στη Τουρκία

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 6 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων κουρδικών κομμάτων στην ανατολική Τουρκία

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες και άλλοι έξι τραυματίσηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ μελών του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος και ενός ισλαμιστικού κόμματος, οκτώ ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν μέλη του κουρδικού ισλαμιστικού σχηματισμού Huda-Par αρνήθηκαν να επιτρέψουν στα στελέχη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να πραγματοποιήσουν μία προεκλογική συγκέντρωση στο χωριό Κοζλούτζα, στην κουρδική επαρχία Σιρνάκ.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας άνδρας άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας 8 ανθρώπους. Δύο εξ αυτών, που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ήταν στελέχη του Huda-Par υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο.

Επεισόδια βίας ξεσπούν συχνά μεταξύ των μελών του HDP, που θεωρούνται προσκείμενοι στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και εκείνων του Huda-Par, που πρόσκειται σε ισλαμιστικά κινήματα.

Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών αυτών των δύο αντίπαλων κομμάτων στη νοτιοανατολική Τουρκία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network