Δυο θρυλικά αρώματα, μπορεί να γίνουν απαγορευμένα στην ΕΕ

Δυο θρυλικά αρώματα, μπορεί να γίνουν απαγορευμένα στην ΕΕ

Αλλεργίες, προκαλούν δύο από τα πιο διάσημα αρώματα στον κόσμο. Γιατί είναι πιθανό να τροποποιηθεί η φόρμουλά τους (Vid)

Το άρωμα της Μέριλιν Μονρόε που όταν ξάπλωνε στο κρεβάτι της δεν φορούσε παρά μόνο μερικές σταγόνες του, κινδυνεύει να απαγορευτεί από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph, το Chanel 5 αλλά και το Miss Dior  θα πρέπει να αλλάξουν  φόρμουλα καθώς ορισμένα από τα συστατικά που εμπεριέχουν - τα εκχυλίσματα βρύων- μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Το άρωμα που περιλαμβάνει περισσότερα από 80 συστατικά όπως γιασεμί, τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο και βανίλια και έγινε 93 ετών, θα πρέπει να αλλάξει φόρμουλα προκειμένου να κυκλοφορεί στην αγορά μετά τις νέες ρυθμίσεις της Κομισιόν

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της Κομισιόν, το άρωμα που έγινε 93 ετών και είναι το μόνο γυναικείο που έχει διαφημιστεί από άντρα, θα πρέπει να αλλάξει φόρμουλα προκειμένου να κυκλοφορεί στην αγορά.

Το άρωμα της " Coco " Chanel έγινε ευρέως γνωστό όταν το 1921 η σχεδιάστρια το ψέκαζε γύρω από το τραπέζι της σε δημοφιλή εστιατόρια του Παρισιού και οι άλλες γυναίκες σταματούσαν και την ρωτούσαν πως το κατασκεύασε.

Η βιομηχανία αρωμάτων έχει καταγγείλει ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στην δοσολογία ενός αρώματος μπορούν να επηρεάσουν ριζικά τις μυρωδιές και τις πωλήσεις.

Η Ε.Ε σχεδιάζει επίσης να απαγορεύσει το HICC, ένα δημοφιλές συνθετικό μόριο το οποίο αντικαθιστά το κρίνο.

Πηγή: telegraph

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Legendär: Gisele Bündchen wird Gesicht von Chanel No. 5

SHARE:

24Media Network