Έχασε άλλους τρεις βουλευτές η Μέι

Έχασε άλλους τρεις βουλευτές η Μέι
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι AP

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις μειώνεται και άλλο αφού τρεις γυναίκες βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Τρεις γυναίκες βουλευτές των Τόρις, που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit ανακοίνωσαν την Τετάρτη την παραίτησή τους από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, εξαιτίας της διαφωνίας τους με την κυβερνητική γραμμή για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι Αννα Σούμπρι, Χέιντι Αλεν και Σάρα Γουόλαστον εκφράζουν σε επιστολή που απηύθυναν προς την Τερέζα Μέι και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter την πρόθεσή τους να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων που δημιουργήθηκε από επτά βουλευτές που παραιτήθηκαν από το Εργατικό Κόμμα.

Οι τρεις βουλευτές των Τόρις είχαν πάρει θέση κατά του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016. «Το Brexit επανακαθόρισε το Συντηρητικό Κόμμα -ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του», γράφουν οι τρεις γυναίκες, που θεωρούν ότι το κόμμα των Τόρις έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες του.

Καταγγέλλουν την στροφή προς τα δεξιά που επιχειρείται από το κυβερνών κόμμα υπό την επιρροή του European Research Group, μία ομάδα ευρωφοβικών βουλευτών που συνιστούν «κόμμα στην καρδιά του κόμματος», και του DUP , του προτεσταντικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας, από το οποίο εξαρτά η Τερέζα Μέι την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. «Εμείς δεν έχουμε αλλάξει. Το κόμμα άλλαξε και δεν αντιπροσωπεύει πλέον τις αξίες και τις πεποιθήσεις που μοιραζόμασταν με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», γράφουν.

«Η χαριστική βολή ήταν η καταστροφική διαχείριση του Brexit από την κυβέρνηση αυτή», γράφουν καταγγέλλοντας τις «καταστροφικές συνέπειες» που επικρέμανται για την βρετανική οικονομία και κοινωνία από το σενάριο μίας εξόδου άνευ συμφωνίας με την ΕΕ. «Δεν θα περιμένουμε τα πόδια μας να φθάσουν στο χείλος του γκρεμού», προειδοποιούν αιτιολογώντας την απόφασή τους να προσχωρήσουν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων, «δίνοντας έτσι προτεραιότητα στα συμφέροντα των ψηφοφόρων μας και της χώρας».

Θλίψη για την απόφαση των τριών βουλευτών της εκφράζει σε ανακοίνωση της από την πλευρά της η Μέι. «Θλίβομαι από αυτή την απόφαση, είναι άνθρωποι που υπηρέτησαν με αφοσίωση το κόμμα μας για πολλά χρόνια και τους ευχαριστώ για αυτό. Φυσικά, η ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ υπήρξε αιτία διαφωνιών τόσο στο κόμμα μας όσο και στην χώρα για πολύ καιρό.

Ο τερματισμός αυτής της ένταξης μετά από τέσσερις δεκαετίες δεν θα ήταν ποτέ εύκολος. Αλλά ολοκληρώνοντας την δέσμευση στο μανιφέστο μας και εφαρμόζοντας την απόφαση του βρετανικού λαού κάνουμε το σωστό για την χώρα. Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι αποφασισμένη, υπό την δική μου ηγεσία, το Συντηρητικό κόμμα να προσφέρει πάντα αξιοπρεπή, μετριοπαθή και πατριωτική πολιτική, την οποία αξίζει αυτή η χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανίδα Πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα