ΕΕ: Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού η Σύνοδος Κορυφής

ΕΕ: Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού η Σύνοδος Κορυφής
Σύνοδος κορυφής Eurokinissi

Την αναβολή της Συνόδου Κορυφής για το πρώτο διήμερο του Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, μετά από εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού συνεργάτη του

Για 1 και 2 Οκτωβρίου αναβάλλεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που είχε προγραμματιστεί για 24-25 Σεπτεμβρίου, μετά από απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε συνεργάτη του.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Μισέλ, Μπάρεντ Λέιτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώθηκε πως αξιωματούχος ασφαλείας, με τον οποίον είχε έρθει σε επαφή, διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο Μισέλ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Λέιτς, μόλις χθες είχε πραγματοποιήσει τεστ για κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό, ωστόσο, ακολουθώντας την νομοθεσία του Βελγίου, τέθηκε σε καραντίνα από σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα και εν όψει της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Συμβουλίου είχε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο επίκεντρο, οι ευρω-τουρκικές σχέσεις και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπόψιν του Συμβουλίου επρόκειτο να τεθεί ο κατάλογος κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, για τις ενέργειές της στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα