news 24/7

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για τη Σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών.

Μακρόν και Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

Παρουσία γαλλικών φρεγατών σε Ελλάδα και Κύπρο υποσχέθηκε ο Μακρόν στον Τσίπρα

Η Μέρκελ συζητά κυρώσεις σε βάρος ηγετικών στελεχών της εταιρείας που έχει τα πλοία εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Τι συζητήθηκε στις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο, τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Ολλανδό πρωθυπουργό. «Εάν δεν δοθεί εγκαίρως το μήνυμα θα υπάρξουν επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Η Τουρκία είναι σε εποπτεία» δήλωσε ο κύπριος Πρόεδρος.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην άτυπη Συνόδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Sibiu της Ρουμανίας, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Σύνοδος Κορυφής στη Ρουμανία: "Είμαστε όλοι Κύπριοι"

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, με τους ηγέτες κατά την άτυπη Σύνοδο να ακολουθούν το μότο Γιούνκερ. "Ανάγκη να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την ΕΕ για να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ" η δήλωση του πρωθυπουργού.

Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος έχουμε την δύναμη να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο

Παυλόπουλος: Ελλάδα και Κύπρος έχουμε την δύναμη να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο

Επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι κατά γενική ομολογία, υποδειγματικός Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και υποδειγματικός Σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι η Χώρα μας είναι υπόδειγμα σταθερότητας σε όλη την περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εργασίες της Συνόδου Κορυφής

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας: Στην ατζέντα οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τις προτάσεις για ισχυρό προϋπολογισμό της ευρωζώνης με σταθεροποιητική λειτουργία καθώς και την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταθέσεων.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εργασίες της Συνόδου Κορυφής

Τσίπρας από Σύνοδο Κορυφής: Παράταση του Brexit ως τον Μάρτιο του 2020

Παράταση της διαδικασίας ως τον Μάρτιο του 2020 πρότεινε στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν αναλογιζόμενοι την ιστορική και πολιτική τους ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής

Brexit: Ευέλικτη παράταση για συντεταγμένη έξοδο η θέση της Ελλάδας

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης εξόδου. "Σκοπός μας να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για ομαλή και συντεταγμένη έξοδο" ανέφερε η Τερέζα Μέι.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕE

Διμερείς συναντήσεις Τσίπρα με τους αντιπροέδρους της Ινδίας και της Ινδονησίας

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Venkaiah Naidu και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Jusuf Kalla είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της 12ης Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM).

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Δίκαιη κατανομή των βαρών στο προσφυγικό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη αναθεώρησης του Ευρωπαϊκού Συστήματος ασύλου εντός του 2018, σε μια κατεύθυνση δίκαιης και αναλογικής κατανομής βαρών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν επίσης η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γερμανία.

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Τσίπρας: Ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης στο μεταναστευτικό

Τι θα πει στην παρέμβαση του στο σημερινό δείπνο των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αυριανή άτυπη Σύνοδο Κορυφής, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ο πρωθυπουργός

Συνοδος Κορυφής

Διχασμένοι στο Σάλτσμπουργκ

Ξεκινάει η Σύνοδος Κορυφής στην Αυστρία, για το μεταναστευτικό. "Κάποιοι θέλουν να βρουν λύσεις στην κρίση, ενώ άλλοι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν, η κρίση θα διαιωνιστεί", λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Εάν δεν αλλάξει το όνομα η ΠΓΔΜ δε θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε ενταξιακές συνομιλίες με το ΓΓ της Συμμαχίας να σημειώνει ότι η ένταξη θα πραγματοποιηθεί μετά την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, με το νέο της όνομα "Βόρεια Μακεδονία" .

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος

"Όχι" φράχτες και τείχη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης

"... αλλά τείχη στο λαϊκισμό που απειλεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ύπαρξη της Ευρώπης", το μήνυμα που αποστέλλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Καθοριστική η συνεισφορά του Έλληνα Επιτρόπου στη μη επικράτηση ακραίων αντιλήψεων εντός της Ένωσης. "Μακριά από τις κομματικές αντιπαραθέσεις το προσφυγικό", η προτροπή του στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ.Βίτσας

Πόσους πρόσφυγες θα πάρει και πόσους θα δώσει η Ελλάδα

…Εάν εφαρμοστεί η τριμερής συμφωνία με Βερολίνο και Μαδρίτη. Τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα γίνει η τελική συζήτηση για το "Δουβλίνο 4" - έως το οποίο θα ισχύουν οι διμερείς και τριμερείς συμφωνίες. Περισσότερα χρήματα αναμένει η Αθήνα από την Κομισιόν. Με "βέτο" απείλησε ο Τσίπρας, εάν στην απόφαση δεν υπήρχε και η συμφωνία με την Τουρκία.

Μετανάστες - Φωτό αρχείου

Ιταλία: "Απαγορευτικό" σε πλοίο ΜΚΟ που συμμετέχει σε επιχειρήσεις διάσωσης

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, η Ρώμη εμμένει στην απαγόρευση εισόδου στα λιμάνια της χώρας, πλοίου ΜΚΟ που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μεσόγειο.

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Τσίπρας: Παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές, ρύθμιση που θα διαρκέσει όσο διαρκεί και η προσφυγική κρίση κι όσο ο ίδιος είναι πρωθυπουργός, όπως είπε. Τι προβλέπει η συμφωνία με Γερμανία και Ισπανία για το μεταναστευτικό, εν μέσω δύο τάσεων στην Ευρώπη, μίας ακραίας συντηρητικής και μιας δημοκρατικής - ουμανιστικής.

Συνοδος Κορυφής

Πιέση ΕΕ στην Τουρκία για αναγνώριση της Κύπρου μέσω μεταναστευτικού

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο βάζει πίεση στην Τουρκία για αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η 'Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία με την ΕΕ για την επανεισδοχή προσφύγων για όλα «ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη»

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές

Η Ελλάδα είπε "όχι" σε μία Ευρώπη- φρούριο, αλλά η Σύνοδος κατέληξε σε ένα συμβιβασμό για αλληλεγγύη.... α λα καρτ, λόγω Ιταλίας, η οποια έβαλε βέτο και στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης. Δήλωση υποστήριξης για τον αγωγό IGB υπέγραψαν ο Έλληνας και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός

Το σύμβολο του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Επικίνδυνες αποφάσεις, που συνοψίζονται σε περισσότερες Μόριες

Άθλιο παζάρι σε βάρος των ξεριζωμένων η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό, υποστηρίζει ο Περισσός, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα- "αποθήκη" μεταναστών

Ο Βίκτορ Όρμπαν

Αλληλεγγύη αλά καρτ για το προσφυγικό

Μεγάλος νικητής της "μάχης" στη Σύνοδο Κορυφής για τη συμφωνία στο μεταναστευτικό ήταν η Ιταλία, που ουσιαστικά πήρε και τα τρία σημεία που ζητούσε - Οι χώρες του Βίσενγκραντ πάλι κατάφεραν να περάσουν την... αλληλεγγύη αλά καρτ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε

Σύνοδος Κορυφής: Μπλόκο από την Ιταλία στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

H Iταλία άσκησε βέτο στα τελικά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είχε απειλήσει νωρίτερα ότι θα το κάνει, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Mετανάστες σε camp

Οι χώρες της βόρειας Αφρικής και των Βαλκανίων δεν δέχονται κέντρα υποδοχής προσφύγων

Το σχέδιο της Ένωσης για δημιουργία προσφυγικών camp υποδοχής προσκρούει στις αντιδράσεις κρατών της Βορείου Αφρικής αλλά και των Βαλκανίων που είναι προς ένταξη στην ΕΕ - Δείτε αναλυτικά τις αντιδράσεις ανά χώρα

Συνοδος Κορυφής

Η "μητέρα των μαχών" στο μεταναστευτικό

Ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο μεταναστευτικό που εξακολουθεί να διχάζει την ΕΕ αποτελεί η σημερινή Σύνοδος Κορυφής. Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι δε θα είναι κέντρα κράτησης οι πλατφόρμες αποβίβασης μεταναστών. Στο κείμενο συμπερασμάτων θα αναφέρεται και η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό που θα παρουσιάσει ο Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ

Η συμφωνία των Πρεσπών θα αναφερθεί στα συμπεράσματα της αυριανής Συνόδου

Με τον Τουσκ θα συναντηθεί αύριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ζάεφ. Ευρωπαίος αξιωματουχος επιβεβαίωσε ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου θα συμπεριληφθεί και μία παράγραφος για την συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ φτάνοντας στην άτυπη μίνι σύνοδο για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες

Κέντρα προσφύγων εκτός ΕΕ και κατάργηση του Δουβλίνου προτείνει η Ιταλία

Πρόταση δέκα σημείων κατάθεσε ο Τζουζέπε Κόντε στη μίνι άτυπη σύνοδο για το προσφυγικό- μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες, ζητώντας να δοθεί έμφαση στην κατανομή των εισροών στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια

Τσίπρας: Προϋπόθεση για λύση στο Σκοπιανό, η μεταρρύθμιση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ

"Ή συμφωνείς σε όλα ή δε συμφωνείς σε τίποτα", διεμήνυσε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Σόφια στο περιθώριο της οποίας είχε δύο συναντήσεις με Ζάεφ. Επέμεινε στο στόχο της συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο, όμως απέφυγε να τοποθετηθεί περί ονόματος και διεμήνυσε: "Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία"

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

"Πολύ μεγάλες προσδοκίες" Τσίπρα στη Σόφια - "Μόνο επιτυχία" βλέπει ο Ζάεφ

Με αισιόδοξη διάθεση προσήλθαν στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, που θα έχουν αύριο στην Σόφια τετ α τετ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Βάρνα. (EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

Ελπίδες για τους "δυο" μετά τη Βάρνα

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα, αλλά και παράταση της αγωνίας στην Αθήνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

Ματ στην Τουρκία μέσω Ρωσίας: Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής

Σκληρό διπλωματικό πόκερ έπαιξε ο Τσίπρας προκειμένου η Σύνοδος να λάβει αυστηρή απόφαση για την Άγκυρα και να μπει αναφορά για τους δύο Έλληνες στο κείμενο συμπερασμάτων. Όλο το παρασκήνιο από το βράδυ της Πέμπτης