ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Ειδήσεις και νεότερες εξελίξεις για τη Σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών.

Είναι ανόητοι οι Ίβηρες και πανηγυρίζουν;

Είναι ανόητοι οι Ίβηρες και πανηγυρίζουν;

Η Ισπανία και η Πορτογαλία πήγαν στο Συμβούλιο Κορυφής αποφασισμένες να απαιτήσουν να μην συνδέεται η τιμή του Φυσικού Αερίου με την ηλεκτρική ενέργεια, ώστε να μειώσουν τις τιμές. Το πέτυχαν. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση, που δεν έπραξε το ίδιο, θεωρεί ότι η αποσύνδεση θα επιβαρύνει τον  Προϋπολογισμό τους…

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης

Οτι συνεχίζει να στηρίζει την αισχροκέρδεια κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τη διαχείριση της πανδημίας και τη συναυλία στα Προπύλαια.

Διαρκής αποτυχία Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ε.Ε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαρκής αποτυχία Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ε.Ε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με "άδεια χέρια" γύρισε από την Συνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, Αδιανόητο να μήν έρχονται έσοδα στο κράτος από την φορολόγηση των υπερκερδών επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξει την αισχροκέρδεια

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης πήγε στη Σύνοδο Κορυφής για να στηρίξει την αισχροκέρδεια

Οτι δεν συμμετείχε στο μπλοκ των χωρών του Νότου καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ηλιόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: Εθνική αποτυχία που βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος για Σύνοδο Κορυφής: Εθνική αποτυχία που βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

O επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης

ΚΙΝΑΛ για Σύνοδο Κορυφής: "Γιατί δεν επετεύχθη μία ευνοϊκή ρύθμιση όπως με Ισπανία-Πορτογαλία;"

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε φορολόγηση υπερκερδών και επιβολή πλαφόν, ενώ διερωτάται γιατί δεν έτυχε και η Ελλάδα ευνοϊκής ρύθμισης όπως έγινε με Ισπανία και Πορτογαλία.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Η ακρίβεια στη χώρα μας συνεχίζει να έχει την υπογραφή του κυρίου Μητσοτάκη

Η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση με αφορμή τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για το κύμα ακρίβειας και την αντίδραση των ευρωπαϊκών κρατών στην αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε "κλοιό" διπλής απειλής η κυβέρνηση - Το μπαλάκι των "ευθυνών" και ο σχεδιασμός για νέα μέτρα

Εμφανής ήταν ο προβληματισμός του Πρωθυπουργού για τις εξελίξεις σε ενέργεια και επισιτισμό. Βέβαια "έδειξε" ως υπεύθυνο της όλης κατάστασης τον Πούτιν αλλά "αιφνιδίασε", φιλελεύθερος ων, "φωτογραφίζοντας" και λάθη στη δομή των αγορών.

Σύνοδος Κορυφής

Σύνοδος Κορυφής: Πάλι μισό βήμα από την ΕΕ για την ενεργειακή κρίση

Διχασμένη και διστακτική η Σύνοδος Κορυφής, καθώς βορράς και νότος συγκρούστηκαν για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Τι θα γίνει με την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου από την ΕΕ και με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Με βέτο απείλησε ο Νότος για το πλαφόν στο φυσικό αέριο- Μητσοτάκης: Δεν πιστεύω δογματικά στις αγορές

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι χώρες του Νότου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχαν συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ χωρίς αναφορά στο πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, το οποίο τελικώς θα εξετάσει η Κομισιόν. Παραδέχθηκε ότι υπήρξαν εντάσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι

Ντράγκι: "Δεν νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί σε άλλες χώρες"

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες πως "όσο βαρύτερες είναι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τόσο περιορίζονται οι πιθανότητες επέκτασης του πολέμου".

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου - Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις εικόνες που βλέπουμε στην Ουκρανία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον του για τους ομογενείς στη Μαριούπολη.

Μητσοτάκης: Να εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το έλλειμμα

Μητσοτάκης: Να εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το έλλειμμα

Ο πρωθυπουργός καλεί την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από τον υπολογισμό του ελλείμματος.

Σύνοδος Κορυφής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας - Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την επιβολή ισχυρών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Την καλούν να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ουκρανία. Κυρώσεις και κατά τις Λευκορωσίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Πρέπει να προστατευθούμε από ενδεχόμενο εκβιασμό της Ρωσίας

Τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των κρατών μελών απέναντι στις ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας θα προτεινει ο πρωθυπουργος στη Συνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρία μέτρα στο τραπέζι της ΕΕ για να μην πληρώνουμε “χρυσό” το φυσικό αέριο 

Ο Κ.Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες ότι θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να λάβει μέτρα για τη στήριξη καταναλωτών και επιχειρήσεων απέναντι στις ανατιμήσεις που φέρνει η κρίση στην Ουκρανία 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Στην άτυπη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία την Πέμπτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Πέμπτη στην 6η Σύνοδο Κορυφή ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης και στην άτυπη συνάντηση των μελών του ευρωπαϊκού συμβουλίου για την Ουκρανία.

Κόσμος στη λαική αγορά

Ακρίβεια: Τα νέα μέτρα φουσκώνουν τις δαπάνες και το έλλειμμα το 2022 - Ο μεγάλος "πονοκέφαλος"

Η προσπάθεια για δημοσιονομική προσαρμογή το επόμενο έτος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις επικείμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, καθώς θα πρέπει να "μαζευτούν" οι δαπάνες και να εισπραχθούν φόροι ώστε να "ψαλιδιστεί" το έλλειμμα κατά 10,5 δισ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν στη σύνοδο της G20

G20: Ξεκινά τις εργασίες της στην Ιταλία - Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο των συζητήσεων

Οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ, το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και εκλύουν περίπου το 80% του διοξειδίου του άνθρακα.

Μητσοτάκης: Η Τουρκία "γνωρίζει τις συνέπειες" εάν επιλέξει τον δρόμο της προκλητικότητας

Μητσοτάκης: Η Τουρκία "γνωρίζει τις συνέπειες" εάν επιλέξει τον δρόμο της προκλητικότητας

Μήνυμα στην Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά στις μεταναστευτικές ροές έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος Κορυφής: Το συγκινητικό αντίο στην Άνγκελα Μέρκελ

Σύνοδος Κορυφής: Το συγκινητικό αντίο στην Άνγκελα Μέρκελ

Χειροκροτώντας όρθιοι αποχαιρέτησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την Άνγκελα Μέρκελ. "Οι συνεδριάσεις των 27 χωρίς την Άνγκελα είναι σαν το Παρίσι χωρίς τον Πύργο του Άιφελ", σχολίασε ο Σαρλ Μισέλ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στο επίκεντρο η κρίση με την Πολωνία

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής ήταν η κρίση με την Πολωνία. "Η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς", υπογράμμισε η Φον Ντερ Λάιεν.

Κόσμος περπατά στον Άλιμο

Μετάλλαξη Δέλτα: Ευρωπαϊκός "πυρετός" και στο βάθος τρίτη δόση για να προλάβουμε νέο lockdown

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη. "Συναγερμός στην Ε.Ε. που δεν αποκλείει και τρίτη δόση εμβολιασμού, ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα το Φθινόπωρο.

Εμμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ

Bloomberg: Μέρκελ - Μακρόν τράβηξαν το "αυτί" της Ελλάδας για ταξιδιώτες με Sputnik και Sinopharm

Η Μέρκελ φέρεται να είπε προς τους ηγέτες πως η εξάπλωση των μεταλλάξεων σημαίνει πως η τρίτη "αναμνηστική" δόση θα πρέπεινα έρθει νωρίς στην έναρξη του φθινοπώρου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Όχι νέα μέτρα για τη μετάλλαξη Δέλτα λόγω τουρισμού

Με το βλέμμα στον τουρισμό, ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά νέων περιορισμών στις μετακινήσεις από χώρες όπου επικρατεί η μετάλλαξη Δέλτα. Ο “καυγάς” στη Σύνοδο Κορυφής για την υποδοχή τουριστών εμβολιασμένων με Sputnik.

Μέρκελ και Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους.

Γερμανικά χάδια (ξανά) στην Τουρκία και οι δύο όροι Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Η Τουρκία φεύγει από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με επιπλέον 3,5 δισ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό και η Ελλάδα με μία ρητή αιχμή κατά της εργαλειοποίησης των προσφύγων από την Άγκυρα.