ΕΕ: Οι υπουργοί Εσωτερικών συζητούν για τον κορονοϊό και την κατάσταση στον Εβρο

ΕΕ: Οι υπουργοί Εσωτερικών συζητούν για τον κορονοϊό και την κατάσταση στον Εβρο
Έβρος - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η κατάσταση στον Εβρο και φυσικά η αντιμετώπιση του κορονοϊού θα βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τα πιεστικά ζητήματα της πανδημίας Covid-19 και της τεταμένης κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία, τα οποία χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να διασχίσουν για να περάσουν στην ΕΕ. Επίσης θα συζητηθεί από τους αξιωματούχους το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, ο οποίος συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Η Τσεχία και η Αυστρία επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε άλλα μέλη της ζώνης Σένγκεν των 26 χωρών, επικαλούμενες ανησυχίες για την δημόσια υγεία, ώστε να αιτιολογήσουν την αναστολή της ισχύος των κανόνων των ανοιχτών συνόρων στη ζώνη αυτή ελεύθερης μετακίνησης.

Οι υπουργοί Εσωτερικών θα μοιραστούν επίσης τα διδάγματα που έχουν αντλήσει από την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού και θα συζητήσουν πιθανά επιπρόσθετα μέτρα ή τη στήριξη προς ορισμένες χώρες.

Η Ιταλία είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα στην ΕΕ και έχει επιβάλει πολύ δραστικά μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ο οποίος είχε προκαλέσει περισσότερους από 1.000 θανάτους στη χώρα αυτή ως την Πέμπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα