ΕΕ: Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να αγαπούν όποιον θέλουν και να ζουν όπως θέλουν

ΕΕ: Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να αγαπούν όποιον θέλουν και να ζουν όπως θέλουν
ΛΟΑΤΚΙ σημαία μαζί με σημαίες της ΕΕ Shutterstock

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η ΕΕ θα είναι ένα μέσο ενδυνάμωσης των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων και της συμπερίληψης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη ενωσιακή στρατηγική για την ισότητα ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος στην ΕΕ όσον αφορά την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, εξακολουθούν να γίνονται διακρίσεις σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με ποσοστό 43% να αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις. Η κρίση της covid-19 απλώς επιδείνωσε την κατάσταση.

Μήνυμα αποδοχής και συμπερίληψης έστειλε και η ίδια η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας ότι η ΕΕ θα είναι ένα μέσο ενδυνάμωσης των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, δηλώνοντας πως η ΕΕ θα κάνει τα μέγιστα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται όπως οι ίδιοι επιθυμούν.

Όπως είπα και προηγουμένως, στην ΕΕ, όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να είναι αυτό που είναι, να αγαπούν όποιον θέλουν και να ζουν όπως θέλουν. Σήμερα, παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια την 1η Στρατηγική της ΕΕ για την ΛΟΑΤΚΙ Ισότητα. Αυτή η πολύ απαραίτητη στρατηγική θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια Ένωση Ισότητας & να προωθήσουμε τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα στο εξωτερικό.”, τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Φανταστείτε μια Ένωση όπου μπορείτε να είστε όποιοι θέλετε και να αγαπάτε όποιον θέλετε – χωρίς το φόβο διακρίσεων”, τονισε μέσω tweet η Κομισιόν.

Η στρατηγική προτείνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του καταλόγου εγκλημάτων της ΕΕ, ώστε να καλύπτει τα εγκλήματα μίσους, περιλαμβανομένης της ομοφοβικής ρητορικής μίσους, και την προώθηση της νομοθεσίας για την αμοιβαία αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα σε καταστάσεις με διασυνοριακή διάσταση. Διασφαλίζει επίσης ότι οι προβληματισμοί για θέματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα αντικατοπτρίζονται δεόντως στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, έτσι ώστε τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, σε όλη τους την πολυμορφία, να είναι ασφαλή και να έχουν ίσες ευκαιρίες να ευημερήσουν και να συμμετάσχουν πλήρως στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος, αρμόδια για θέματα αξιών και διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, ανέφερε ότι «ο καθένας θα πρέπει να αισθάνεται ελεύθερος να είναι ο εαυτός του -χωρίς φόβο δίωξης». «Αυτή είναι η ουσία της Ευρώπης και αυτές είναι οι θέσεις που υποστηρίζουμε. Η παρούσα πρώτη στρατηγική σε επίπεδο ΕΕ θα ενισχύσει τις κοινές μας προσπάθειες να διασφαλίσουμε την ίση μεταχείριση όλων» τόνισε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα