Έφηβη μετέδωσε την αυτοκτονία της στο Periscope

Έφηβη μετέδωσε την αυτοκτονία της στο Periscope

Ξεκινάει έρευνα στη Γαλλία μετά την κίνηση μιας νεαρής να κάνει live streaming την πτώση της στις γραμμές του τρένου

Νέο φρικιαστικό περιστατικό στο Periscope, την εφαρμογή του twitter που επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν "ζωντανές" μεταδόσεις, καταγράφηκε, αυτή τη φορά στη Γαλλία.

Το απόγευμα της Τρίτης μια έφηβη έκανε live μετάδοση της αυτοκτονίας της, πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, σε νότιο προάστιο του Παρισιού. Το περιστατικό προκάλεσε σοκ στη χώρα, με την εισαγγελία να ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το θέμα.

"Μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του θύματος και των δεδομένων της εφαρμογής, οι ερευνητές θα καθορίσουν το κίνητρο της πράξης της και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό να διευκρινιστεί, η έρευνα θα διευρυνθεί", επισημάνθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Όπως έγινε γνωστό, η κοπέλα, γεννηθείσα το 1997, εμφανίζεται να έχει αφήσει "σημείωμα" στην οικογένεια της, ανακοινώνοντας τις προθέσεις της.

Σε απόσπασμα από το επίμαχο βίντεο στο You Tube, ένας έφηβος, ο οποίος έχει περισσότερους από 1.000 φίλους στο Periscope, αναφέρει: "Το βίντεο που κάνω τώρα...δεν είναι για να κάνει χαμό αλλά για να κάνει τους ανθρώπους να αντιδράσουν, να ανοίξουν το μυαλό τους και τίποτε άλλο".

Το διάρκειας 15 λεπτών βίντεο αρχίζει με την αυτόχειρα να μιλάει στην κάμερα και ολοκληρώνεται με την κάμερα να δείχνει τα βαγόνια από κάτω.

Το twitter ανακοίνωσε ότι δεν κάνει σχόλια για μεμονωμένες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν είναι πλέον στην πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγους μήνες MME ανέφεραν την περίπτωση ενός 21χρονου, ο οποίος μετέδωσε "ζωντανά" στο Periscope την αυτοκτονία του με όπλο, σε ένα strip club ενώ στις ΗΠΑ μια γυναίκα έκανε live streaming τον βιασμό μιας 17χρονης από τον σύντροφό της.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοκαριστικό: Μετέδωσε 'ζωντανά' τον φίλο της να βιάζει ανήλικη

SHARE:

24Media Network