Έφηβος προκάλεσε την εκκένωση 400 σχολείων και μια “αεροπειρατεία”

Έφηβος προκάλεσε την εκκένωση 400 σχολείων και μια “αεροπειρατεία”
Ο 19χρονος τη στιγμή της σύλληψής του για τρίτη φορά National Crime Agency

Ο 19χρονος έσπειρε τον πανικό σε Βρετανία και ΗΠΑ με απειλές για βόμβες ενώ δεν δίστασε να προσποιηθεί τον ανήσυχο πατέρα κοπέλας, που επέβαινε σε αεροπλάνο που υποτίθεται τελούσε υπό αεροπειρατεία. Συνελήφθη για τρίτη φορά

Υπεύθυνος για την εκκένωση περισσότερων από 400 σχολείων είναι ένας 19χρονος Βρετανός, ο οποίος παραδέχτηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι είχε απειλήσει ψευδώς χιλιάδες σχολεία με τοποθέτηση βόμβας.

Ο νεαρός έστελνε μαζικά email σε σχολεία της Βρετανίας αλλά και των ΗΠΑ ισχυριζόμενος ότι στις εγκαταστάσεις τους είχαν μπει βόμβες ενώ παραδέχτηκε ότι το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και για πτήση από τη Βρετανία στο Σαν Φρανσίσκο με 295 επιβάτες. Αυτό ενώ βρισκόταν υπό έρευνα…

Μάλιστα σε ηχητικό απόσπασμα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη εμφανίζεται ως ανήσυχος πατέρας, το παιδί του οποίου υποτίθεται ότι βρισκόταν στο εν λόγω αεροπλάνο που τελούσε υπό αεροπειρατεία και ένας από τους δράστες διέθετε βόμβα. Ακούγεται επίσης να παραπονιέται γιατί δεν έχει ενημέρωση για την “αεροπειρατεία”!

Ο 19χρονος συνελήφθη πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο, λίγες μέρες μετά το μπαράζ απειλών σε σχολεία της Βρετανίας. Ενώ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, τον Απρίλιο, συνέχισε το απτόητος το “έργο” του, απειλώντας και σχολεία των ΗΠΑ.

Συνελήφθη για τρίτη φορά στις 31 Αυγούστου ενώ βρισκόταν στο δωμάτιό του σπιτιού του, στο Γουότφορντ και παραδέχτηκε την ενοχή του για τρεις κατηγορίες ψεύτικων απειλών για βομβιστικές επιθέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα