Μάθημα ήθους: Το “egg boy” έκανε δωρεά για τη στήριξη των θυμάτων του μακελειού στο Κράιστσερτς

Μάθημα ήθους: Το “egg boy” έκανε δωρεά για τη στήριξη των θυμάτων του μακελειού στο Κράιστσερτς
Egg Boy Youtube

Ο Αυστραλός έφηβος που είχε ρίξει αβγό στο κεφάλι ακροδεξιού πολιτικού, δώρισε όλα τα χρήματα που συγκέντρωσαν υποστηρικτές του (περίπου 62.000 ευρώ) στα θύματα του μακελειού στο Κράιστσερτς.

Ο Αυστραλός έφηβος που έχει πάρει το παρατσούκλι «Egg boy» επειδή έριξε ένα αβγό στο κεφάλι ενός ακροδεξιού πολιτικού δήλωσε ότι δώρισε όλα τα χρήματα –100.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 62.000 ευρώ)– που συγκέντρωσαν υποστηρικτές του για να πληρώσει τα νομικά του έξοδα σε μια οργάνωση που στηρίζει τα θύματα του μακελειού σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς.

Ο 17χρονος Γουίλ Κόνολι έγινε γνωστός όταν έριξε ένα αβγό στον ακροδεξιό Αυστραλό πολιτικό Φρέιζερ Άνινγκ ο οποίος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά την τραγωδία δήλωσε ότι η αιτία για το μακελειό που εκτυλίχθηκε τον Μάρτιο στο Κράιστσερτς είναι το γεγονός ότι η Νέα Ζηλανδία άφησε να εισέλθουν στο έδαφός της «φανατικοί μουσουλμάνοι».

Ο Άνινγκ, που έχασε την έδρα του στη Γερουσία στις εκλογές που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες, χαστούκισε τον Κόνολι δύο φορές.

Χθες Τρίτη ο 17χρονος ανακοίνωσε ότι δώρισε όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω μιας διαδικτυακής εκστρατείας σε μια οργάνωση για τη στήριξη των θυμάτων του μακελειού, καθώς δεν χρειάστηκε να πληρώσει νομικά έξοδα αφού η αστυνομία περιορίστηκε να του δώσει μια προειδοποίηση και δεν του ασκήθηκαν διώξεις.

«Δεν ήταν δικά μου για να τα κρατήσω», έγραψε στο Ιnstagram. «Προς τα θύματα της τραγωδίας, ελπίζω με όλη μου την καρδιά αυτό να μπορέσει να σας προσφέρει κάποια ανακούφιση», πρόσθεσε.

Στις 15 Μαρτίου ο ακρoδεξιός Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ επιτέθηκε με ημιαυτόματα όπλα εναντίον των πιστών που βρίσκονταν σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα