"Εγώ η Καγκελάριος"! Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει πως πάντοτε ήταν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

"Εγώ η Καγκελάριος"! Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει πως πάντοτε ήταν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε από τη Βρετανία για το θέμα της Ελλάδας, τόνισε από τη μία πως οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Λονδίνο απόψε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την οικονομία της τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι αναμένει να συνεχιστεί αυτό, απορρίπτοντας τις εικασίες περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Νομίζω ότι πρέπει κάποιος να πει στον κόσμο, και στις χρηματαγορές, ότι εγώ, ως η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και η γερμανική κυβέρνηση, πάντοτε επιδιώξαμε (να εφαρμόζεται) μια πολιτική που προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», σημείωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «οι δεσμεύσεις τις οποίες αναλάβαμε», οι δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν «ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, την Ελλάδα και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τηρήθηκαν κι έτυχαν σεβασμού».

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε την τοποθέτηση αυτή στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πράγματι πολλές θυσίες. Για πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, αυτά ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Διανύσαμε πολύ δρόμο», σημείωσε η ίδια.

«Και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια επιτυχή κατάληξη - καθοδηγούμενοι πάντοτε από την αρχή ότι από τη μια οι Έλληνες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και από την άλλη εμείς πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Πάγιος στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

"Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει" το βασικό σύνθημα της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες

SHARE:

24Media Network