Εικόνες πανικού μέσα από το μετρό των Βρυξελλών

default image

Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα από τον σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ (Maelbeek) των Βρυξελλών που βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά της Κομισιόν, αμέσως μετά την επίθεση (Vid)

Σε τουλάχιστον 21 ανέρχεται ο αριθμός των καταμετρημένων νεκρών από τις σημερινές εκρήξεις που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες, στο διεθνές αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό της πόλης.

Υπάρχουν “11 θάνατοι” στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και επίσης “περίπου δέκα” στον σταθμό Μάαλμπεκ στη ευρωπαϊκή συνοικία “όπου σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη στο μετρό”, δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Σε νεότερη ενημέρωση αναφέρθηκε πως οι νεκροί στο μετρό, ανέρχονται σε 15.

“Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση”, ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Λίγο μετά την επίθεση στο Μάαλμπεκ, κυκλοφόρησαν και τα πρώτα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανάρτησαν επιζήσαντες, στα social media.

Το ανατριχιαστικό βίντεο της έκρηξης στο Μάαλμπεκ. Δόθηκε στη δημοσιότητα αρχικά από το Onlinemagazin και εξετάζεται η αυθεντικότητα του:

Κόσμος βγαίνει μέσα από βαγόνι, λίγο μετά την έκρηξη στον σταθμό του Μάαλμπεκ. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Evan Lamos, δημοσιογράφο του EurActiv που ζει στις Βρυξέλλες και ήταν μέσα στο μετρό:

Βίντεο του Sky News μέσα από το τούνελ του μετρό, με τον κόσμο να προσπαθεί να βγει συντεταγμένα:

Ό,τι απέμεινε από το βαγόνι μέσα στην οποία υπήρχε η βόμβα ή ο καμικάζι αυτοκτονίας:


Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν αρχίσει εν τω μεταξύ να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.Ο δε ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορα της χώρας, έπειτα από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμα της ηγεσίας του στο λογαριασμό Twitter.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι, ενώ η βελγική τηλεόραση μεταδίδει μηνύματα προς τους πολίτες, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Κεντρική φωτογραφία: Evan Lamos

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα