Εισαγγελική έρευνα κατά Σαλβίνι. Η οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της Λέγκα

Εισαγγελική έρευνα κατά Σαλβίνι. Η οργισμένη αντίδραση του επικεφαλής της Λέγκα
O Mατέο Σαλβίνι AP

Η εισαγγελία του Ακραγάντα διενεργεί έρευνα κατά του Ματέο Σαλβίνι ο οποίος αντέδρασε με ακραίες αντιευρωπαϊκές κορώνες προκαλώντας και τους δικαστές!

Έρευνα σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, για την στάση του στην υπόθεση του πλοίου Diciotti και την άρνησή του να αποβιβαστούν οι μετανάστες στο λιμάνι της Κατάνης διενεργεί η εισαγγελία του Ακράγαντα.

Oι κατηγορίες φέρονται να είναι στέρηση ατομικής ελευθερίας, κατάχρηση εξουσίας και παράνομη σύλληψη. Η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί από ειδικό τομέα της εισαγγελίας του Παλέρμο, αρμόδιο για τυχόν αδικήματα του πρωθυπουργού και υπουργών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Αν τελικά οι δικαστικοί αποφασίσουν ότι θα πρέπει να υπάρξει παραπομπή σε δίκη, αυτή θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί μόνον αν δοθεί το σχετικό “ελεύθερο” από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Η οργισμένη αντίδραση Σαλβίνι

Με οργή αντιευρωπαϊκές κορώνες αντέδρασε στην είδηση της εισαγγελικής έρευνας εναντίον του ο Ματέο Σαλβίνι: “Μπορούν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν θα σταματήσουν την αλλαγή που θέλουν εξήντα εκατομμύρια ιταλοί. Θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν’ τόνισε.

“Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Λέγκα, υπογραμμίζοντας ότι “δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, αλλά οι εισαγγελείς ασχολούνται με εμένα”.

Τόνισε, δε, ότι “η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι κάτι το απεχθές» και ότι «δεν αξίζει τα χρήματα της Ιταλίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα