Εισβολή στο Καπιτώλιο: Μέλος της αστυνομικής δύναμης έγινε ο πέμπτος νεκρός

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Μέλος της αστυνομικής δύναμης έγινε ο πέμπτος νεκρός
Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στις ΗΠΑ AP

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν σε υπηρεσία στο Καπιτώλιο είναι το πέμπτο θύμα της εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο κτίριο την Τετάρτη.

Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στο Καπιτώλιο έχασε τη ζωή του μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Κογκρέσου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Πέμπτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο αστυνομικός Μπράιαν Σίκνικ «τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια συμπλοκής «με διαδηλωτές» την 6η Ιανουαρίου, και αφού επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της USCP «κατέρρευσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» χθες βράδυ, προστίθεται.

Ο Σίκνικ είχε ενταχθεί στο σώμα το 2008.

Για τον θάνατό του θα διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, την USCP και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Υποστηρικτές του Τραμπ στο Καπιτώλιο AP

Διαδηλωτές στις ΗΠΑ σπάνε τον αστυνομικό κλοιό AP

 

Σημειώνεται πως από την εισβολή πέρα από τον αστυνομικό, άλλοι 4 αμερικανοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τη γυναίκα που δέχθηκε πυρά εντός του κτιρίου και άλλες δύο γυναίκες και έναν άνδρα, που τραυματίστηκαν σε επεισόδια έξω από το Καπιτώλιο και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Το κύκνειο άσμα του Τραμπ ήταν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα AP

Ο αρχηγός της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε ότι έγιναν 52 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 47 εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ μετά τις 18:00 την Τετάρτη, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Αρκετά άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

Το κύκνειο άσμα του Τραμπ ήταν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα AP

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ Μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

Επεισόδια έξω από το Καπιτώλιο (Αρχείο) AP

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα