Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένας από τους νεκρούς αυτοτραυματίστηκε με τέιζερ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ένας από τους νεκρούς αυτοτραυματίστηκε με τέιζερ
Πανό που γράφει τη λέξη "Προδοσία" σε διάδρομο του Καπιτωλίου, λίγο μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ AP

Ένας από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την αιματηρή εισοβολή στο Καπιτώλιο χτυπήθηκε κατά λάθος από τέιζερ που έφερε πάνω του, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την αιματηρή εισβολή οπαδών του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με το πέμπτο θύμα είναι ένας από τους άνδρες της αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές που έπεσαν νεκροί κατά τα πρωτοφανή επεισόδια της Τετάρτης (6/1) είναι η 44χρονη βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Άσλι Μπάμπιτ από το Μέριλαντ που χτυπήθηκε από πυρά αστυνομικών, ο 50χρονος Μπέντζαμιν Φίλιπς από την Πενσιλβάνια, ο 55χρονος Κέβιν Γκρίσον από την Αλαμπάμπα και η 34χρονη Ροζάν Μπόιλαντ από την Τζόρτιζα. Για τους τρεις τελευταίους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι μέσα στο Καπιτώλιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο, όπου και κατέληξαν. Ο αστυνομικός που σκοτώθηκε είναι ο 42χρονος Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος «τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια συμπλοκής «με διαδηλωτές» την 6η Ιανουαρίου, και αφού επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της αστυνομίας του Καπιτωλίου (USCP)  «κατέρρευσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» χθες βράδυ, προστίθεται.

Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το Revolt.tv αναφέρουν ότι ένας από τους τρεις άνδρες που έχασαν τη ζωή τους (σ.σ.: δεν διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τον αστυνομικό ή τους δύο διαδηλωτές) χτυπήθηκε κατά λάθος από το όπλο τύπου τέιζερ που έφερε πάνω του, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή. 

Κατά την εξέγερση τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί: Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Κόντι, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ρίψη βλήματος και ένας άλλος νοσηλεύτηκε αφότου δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτή με σπρέι πιπεριού.

Όπως αναφέρει το CNN, οι αμερικανικές αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα, Παρασκευή (8/1) )σε περισσότερες από 80 συλλήψεις που σχετίζονται με την εξέγερση, 68 εκ των οποίων έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, κατά την πολύκροτη εισβολή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα