Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν

Εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν
Catalan President Carles Puigdemont arrives to make a statement at the Palau Generalitat in Barcelona, Spain,Thursday Oct. 26, 2017. (AP Photo/Emilio Morenatti) ap

Στο Βέλγιο θα παραμείνει ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας, ο οποίος απαίτησε την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων μελών της κυβέρνησής του

Ισπανίδα δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο Μπέκερτ.

«Ο κος Πουτζντεμόν θα μείνει εδώ. Έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές καθ’ όλη τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Την ίδια ώρα, ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας απαίτησε την απελευθέρωση των οκτώ πρώην μελών του υπουργικού συμβουλίου της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης που νωρίτερα την ίδια μέρα η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκισή τους.

«Ως πρόεδρος της νόμιμης κυβέρνησης της Καταλονίας, απαιτώ την αποφυλάκιση των συμβούλων (υπουργών) και του αντιπροέδρου Οριόλ Ζουνκέρας», δήλωσε σε διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Πουτζντεμόν από το Βέλγιο όπου βρίσκεται.

Σε βάρος των υπουργών διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.

(Φωτό: AP Photo/Emilio Morenatti)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα