Έκκληση για ανθρωπιά από τη Μαλάλα: Η υφήλιος την έχασε, όταν πνίγηκε ο Αϊλάν

Έκκληση για ανθρωπιά από τη Μαλάλα: Η υφήλιος την έχασε, όταν πνίγηκε ο Αϊλάν

Στοιχειμένη από τις εικόνες του άψυχου σώματος του Αϊλάν Κούρντι, σε παραλία της Τουρκίας η νεαρή Πακιστανή, που τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση, απηύθυνε σήμερα έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Υφήλιος «έχασε την ανθρωπιά της», όταν ένα αγοράκι από τη Συρία πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη.

Η νεαρή ακτιβίστρια, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά από τις σφαίρες των Ταλιμπάν, είπε ότι την έχουν στοιχειώσει οι εικόνες του άψυχου σώματος του Αϊλάν Κούρντι σε παραλία της Τουρκίας.

«Χάσαμε την ανθρωπιά μας εκείνη την ημέρα… όταν ένα παιδί δε νιώθει καλοδεχούμενο πουθενά» τόνισε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ανοίξουν τις καρδιές τους και να επιτρέψουν την πρόσβαση στις χώρες τους σε εκείνους που έχουν ανάγκη από στήριξη και έχουν το δικαίωμα να ζήσουν» προσέθεσε η ίδια.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας είναι να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα όλα αυτά τα προβλήματα» προσέθεσε.

«Πρέπει να σκέφτονται τα ίδια τους τα παιδιά».

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκφωνήσει μια ομιλία στη σύνοδο του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όπου θα εγκριθεί ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη. Ένας από τους στόχους αυτού του σχεδίου είναι η πρόσβαση σε όλους, κορίτσια και αγόρια, στην εκπαίδευση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Η βράβευση αυτή αφορά τα παιδιά που δεν έχουν φωνή και πρέπει να ακουστούν

SHARE:

24Media Network