Έκκληση Μέρκελ, Μακρόν και Μέι για διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε σύνοδο της ΕΕ στη Σόφια τον Μάιο του 2018
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε σύνοδο της ΕΕ στη Σόφια τον Μάιο του 2018 AP

Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας για τη συμφωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την υπογραφή της.

Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας απηύθυναν την Κυριακή έκκληση για διάλογο προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ανήμερα της επετείου της υπογραφής της συμφωνίας πριν από τέσσερα χρόνια.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασαν την ανησυχία τους καθώς η συμφωνία του 2015 «καταρρέει περαιτέρω υπό την πίεση των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ και μετά την απόφαση του Ιράν να μην εφαρμόζει πλέον βασικές διατάξεις της συμφωνίας».

ADVERTISING

«Πιστεύουμε ότι έφθασε η στιγμή να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και να αναζητήσουμε ένα μονοπάτι για να σταματήσουμε την κλιμάκωση των εντάσεων και να επαναληφθεί ο διάλογος» τονίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, προσθέτοντας ότι «ενδείξεις καλής θέλησης… απαιτούνται επειγόντως από όλες τις πλευρές».

Η επιβίωση της συμφωνίας «εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση του Ιράν και καλούμε με σθένος το Ιράν να αναιρέσει τις πρόσφατες αποφάσεις του προς αυτήν την πλευρά» τονίζουν οι τρεις ηγέτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εμανουέλ Μακρόν, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΙΑΕΑ: Το Ιράν ξεπέρασε το όριο εμπλουτισμού ουρανίου

Νέα κόντρα Ιράν - ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Τραμπ: "Το χτύπημα στο Ιράν θα είναι συντριπτικό. Οχι πια Ομπάμα"

SHARE:

24Media Network