Μέρα “εκλογών” στα Κατεχόμενα- Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι

Μέρα “εκλογών” στα Κατεχόμενα- Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι
Ο "πρωθυπουργός" και υποψήφιος "πρόεδρος", Ερσίν Τατάρ AP Photo/Nedim Enginsoy, File

Μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι Τουρκοκύπριοι ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου "προέδρου". Ποιοι είναι υποψήφιοι. Τι δήλωσαν μετά την ψήφο.

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα κατεχόμενα, οι πολίτες των οποίων ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου Τουρκοκύπριου “ηγέτη”.

Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867.

Για τις λεγόμενες “εκλογές” υποβλήθηκαν συνολικά 11 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 4 είναι κομματικές, ενώ οι 7 αποτελούν ανεξάρτητες επιλογές.

Επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται οι Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ, με τον γιο του Ραφούφ Ντεντκάς Σερντάρ Ντενκτάς, τον Τουφάν Ερχιουμάν, καθώς και τον Κουντρέτ Οζερσάϊ να ξεχωρίζουν επίσης. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι οι : Μουσταφά Ακιντζί, Κουτρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Αλπάν Ουζ, Μουσταφά Ουλάς, Αρίφ Σαλίχ Κίρνταγ, Αχμέτ Μποράν, Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Έρχουμαν, Ερχάν Αρικλί και Φουάτ Τσινέρ.

Η διαδικασία διεξάγεται κάτω από πολύ αυστηρές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την ανάδειξη του νικητή απαιτείται απλή πλειοψηφία, 50+1, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί από την πρώτη Κυριακή, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι όλα θα κριθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Ψήφισαν Τατάρ και Ακιντζί

Ο “εκλεκτός” του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ και πρωταγωνιστής στα “πανηγύρια” για το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, βγαίνοντας από το “εκλογικό” κέντρο και αφού είχε μόλις ψηφίσει, σημείωσε: “”Υπάρχει μια καλή δημοκρατία”, εκφράζοντας καιτην ελπίδα να βγει σωστή βούληση από την κάλπη για το μέλλον του ψευδοκράτους.

Λίγο αργότερα, στις κάλπες προσήλθε και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ανέφερε πως υπήρχαν δύο δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της “εκλογικής” διαδικασίας, εννοώντας την πανδημία και την “πολιτική και κοινωνική υγεία του λαού”: “Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα εδώ και χρόνια. Αυτή η επιλογή δεν είναι προσωπική αλλά μελλοντική. Ας μην καθίσουμε στο σπίτι μας, ας χρησιμοποιήσουμε την ψήφο μας ακούγοντας την εσωτερική μας φωνή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα