Εκλογές στην Αλβανία: Προβάδισμα στο κόμμα του Ράμα δίνει η καταμέρτηση

Εκλογές στην Αλβανία: Προβάδισμα στο κόμμα του Ράμα δίνει η καταμέρτηση
O Έντι Ράμα ψηφίζει στις εκλογές της Αλβανίας. AP

Με αργούς ρυθμούς διαξάγεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία όπου μέχρι στιγμής μπροστά βρίσκεται στο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εντι Ράμα. Για τους αναλυτές, τίποτα δεν εχει κριθεί ακόμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στην Αλβανία, που ξεκίνησε με την ολοκλήρωση χθες το βράδυ της ψηφοφορίας εκλογής νέου κοινοβουλίου στην γειτονική χώρα.

Η καταμέτρηση στο 20% των ψηφοδελτίων έδινε προβάδισμα στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα με 50% έναντι 38.3% της Ενωμένης αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και 7.1% του Κινήματος Σοσιαλιστικής Ένταξης.

Ωστόσο για τους εκλογικούς παρατηρητές τίποτα δεν έχει κριθεί επισημαίνοντας πως η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε από τις κάλπες σε εκλογικές περιέρειες όπου παραδοσιακά κυριαρχεί το Σοσιαλιστικό Κομμα.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, οι πάγιες πολιτικές επιρροές, γεωγραφικά, διατηρούνται στη χώρα, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να έχει προβάδισμα στο Νότο ενώ η αντιπολίτευση στο Βορρά.

Σε κάθε περίπτωση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μετριάζουν τον ενθουσιασμό- από χθες το βράδυ- της αντιπολίτευσης για θρίαμβό της στις εκλογές, αλλά μένει να μετρηθούν και τα ψηφοδέλτια στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου αναμένεται να κλείσει η ψαλίδα. Η όλη διαδικασία της καταμέτρησης εξελίσσεται σε ήρεμο κλίμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα