Εκπαιδευόμενος ο πιλότος του μοιραίου Boeing που συνετρίβη στο Σαν Φρανσίσκο

Εκπαιδευόμενος ο πιλότος του μοιραίου Boeing που συνετρίβη στο Σαν Φρανσίσκο
© REUTERS

Ο πιλότος του αεροσκάφους της Asiana που συνετρίβη στο Σαν Φρασίσκο ήταν σε διαδικασία εκπαίδευσης. Ήταν η πρώτη του πτήση με Boeing 777. Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του (Pics+Vid)

Η αεροπορική εταιρεία Asiana Airlines Inc της οποίας το Boeing 777 συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε ότι ο πιλότος που ήταν επιφορτισμένος με την προσγείωση, βρισκόταν σε κατάσταση εκπαίδευσης και ήταν η πρώτη πτήση του προς ένα αεροδρόμιο με jet αυτού του τύπου.

''Ήταν η παρθενική πτήση του Λι Κανγκ-κουκ προς το αεροδρόμιο. Ήταν σε εκπαίδευση. Ακόμα και ένας βετεράνος κάνει εκπαίδευση για ένα νέο jet '' ανέφερε ο εκπρόσωπος της Asiana Airlines, τη Δευτέρα.

''Έχει μεγάλη εμπειρία και προηγουμένως είχε πετάξει στο Σαν Φρανσίσκο με διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων, συμπεριλαμβανομένου και του Boeing 747 ... και ως συγκυβερνήτης σε άλλες πτήσεις με 777'', είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Λι ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Asiana Airlines ως βοηθός το 1994, έχει 9.793 ώρες πτητικής εμπειρίας, αλλά μόνο 43 ώρες με Boeing 777 jet. Ο συγκυβερνήτης Λι Γεονγκ-μιν έχει 3.220 ώρες πτήσης με το Boeing 777 και συνολικά 12.387 ώρες εμπειρίας, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Asiana δήλωσε το Σάββατο ότι δεν πιστεύει ότι η μοιραία συντριβή προκλήθηκε από μηχανική βλάβη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε την Κυριακή ότι το αεροσκάφος πετούσε ''σημαντικά κάτω από το στόχο ταχύτητας για τη διαδικασία προσγείωσης'' και το πλήρωμά του προσπάθησε να διακόψει την προσγείωση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν προσκρούσει στο μόλο μπροστά από το διάδρομο προσγείωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύο ανήλικα κορίτσια νεκρά και 182 τραυματίες από την αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο

Συντριβή Boeing στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο

SHARE:

24Media Network