Εκρηκτικό κλίμα στο Παρίσι: Συνθήματα Τούρκων κατά PKK

Εκρηκτικό κλίμα στο Παρίσι: Συνθήματα Τούρκων κατά PKK
AP

Τούρκοι οπαδοί φώναζαν συνθήματα σε βάρος των Κούρδων έξω από το Stade de France, όπου διεξάγεται η αναμέτρηση με τη Γαλλία για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η αναμέτρηση Γαλλία Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020 χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου, αφού 30.000 οπαδοί των φιλοξενούμενων θα έδιναν το παρών στο Stade de France. Άλλωστε, οι διπλωματικές εντάσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών μετά την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην Συρία έχουν δημιουργήσει τριβές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Το Παρίσι να ζητά επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει κάθε επιχείρηση στα κουρδικά εδάφη. Έξω από το στάδιο, μερίδα οπαδών της Τουρκίας φώναζε συνθήματα σε βάρος του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση.

Δείτε το βίντεο:

Οι γαλλικές αρχές είχαν επιστρατεύσει 600 πράκτορες και 1.400 σεκιούριτι, έτσι ώστε να αποτρέψουν τυχόν περιστατικά με εντάσεις μεταξύ των οπαδών. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες χαρακτηρίζεται ως τελικός, καθώς ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 18 βαθμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα