Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Φλόριντα - Τουλάχιστον 21 τραυματίες

Εικόνα από το εμπορικό κέντρο που σημειώθηκε η έκρηξη σε πόλη της Φλόριντα
Εικόνα από το εμπορικό κέντρο που σημειώθηκε η έκρηξη σε πόλη της Φλόριντα AP

Η έκρηξη αρχικά είχε αναφερθεί από την πυροσβεστική ότι οφειλόταν σε αέριο. Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο από τους 21 τραυματίες, χωρίς ωστόσο η ζωή τους να κινδυνεύει.

Μια έκρηξη σε εμπορική ζώνη προκάλεσε τον τραυματισμό 21 ανθρώπων το Σάββατο στη Φλόριντα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, οι οποίοι εξακολουθούν να ερευνούν τα κτίρια, τα παράθυρα των οποίων έχουν σπάσει και οι στέγες έχουν εν μέρει καταρρεύσει.

ADVERTISING

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο Τζόελ Γκόρντον, υπαρχηγός των πυροσβεστών της πόλης Πλαντέισον, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Μαϊάμι. Η ζωή τους ωστόσο δεν κινδυνεύει, διευκρίνισε η Τζέσικα Ράιαν, υπεύθυνη της αστυνομίας της Πλαντέισον.

Μια αίθουσα γυμναστηρίου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Υπήρχαν άνθρωποι στο εσωτερικό της όταν σημειώθηκε η έκρηξη, διευκρίνισε ο αξιωματικός των πυροσβεστών.

«Στο στάδιο αυτό μπορώ να πω πως δεν σκοτώθηκε κανείς», υπογράμμισε εξηγώντας πως οι πυροσβέστες «ανακουφίσθηκαν» από τον απολογισμό αυτό. «Μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα».

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει σ' αυτό το στάδιο πως η αιτία της έκρηξης ήταν διαρροή αερίου. Νωρίτερα οι πυροσβέστες είχαν κάνει λόγο σε μήνυμά τους στο Twitter για μια «έκρηξη αερίου».

«Διαπιστώσαμε διαρροές αερίου φθάνοντας (...) όμως δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως αυτή ήταν ή δεν ήταν η αιτία», δήλωσε ο Γκόρντον.

«Είχαμε μια έκρηξη στο κέντρο όπου βρισκόταν η αίθουσα γυμναστηρίου», διευκρίνισε.

Διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν τον χώρο τις πρώτες απογευματινές ώρες (τοπική ώρα) ενώ η περιοχή είχε αποκλεισθεί από την αστυνομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network