Έκρηξη στην Κούβα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Έκρηξη στην Κούβα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες οι αγνοούμενοι
Έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα AP

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα, με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 26 νεκρούς. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Η σφοδρή έκρηξη, που κατέστρεψε μερικώς χθες το ξενοδοχείο Saratoga, στο κέντρο της Αβάνας.

Οι κουβανικές αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων, κάνοντας λόγο για 26 νεκρούς και 46 τραυματίες, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την προσπάθεια εντοπισμού επιζώντων στα συντρίμμια.

Νωρίτερα, ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε 32 και οι αγνοούμενοι σε 19, όμως η κυβέρνηση το διέψευσε, κάνοντας λόγο για «λάθος».

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν, 13 αγνοούνται και έξι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες το βράδι, έκανε λόγο για 22 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες σε αυτήν την έκρηξη, που οφείλεται πιθανόν σε διαρροή αερίου, όμως η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα το πρωί ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 25.

Έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα AP

Τραγικά νέα μας έρχονται από την Κούβα. Μια Ισπανίδα τουρίστρια σκοτώθηκε και ένας ακόμη Ισπανός πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά μετά την έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga. Εκφράζουμε τη συμπόνοιά μας στις οικογένειες, στα θύματα και στους τραυματίες. Επίσης, τη συμπαράστασή μας στον κουβανικό λαό”, έγραψε σε tweet ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Οι Κουβανοί διασώστες συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια του πολυτελούς ξενοδοχείου, με την ελπίδα να βρουν επιζώντες, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του AFP. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο εσωτερικό του κτιρίου και το υπόγειο, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

“Ό,τι συνέβη είναι πολύ λυπηρό. Η καταστροφή, ιδίως η απώλεια ανθρωπίνων ζωών και επίσης οι τραυματίες, όμως για μία ακόμη φορά θέλω να υπογραμμίσω την ταχύτητα με την οποία ο πληθυσμός και οι θεσμοί κινητοποιήθηκαν”, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga στην Αβάνα AP

Εμβληματικό κτίριο της Αβάνας, με την πράσινη πρόσοψή του, το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης, ήταν κλειστό εδώ και δύο χρόνια στους τουρίστες.

Στο εσωτερικό του βρίσκονταν μονάχα εργάτες και υπάλληλοι, που προετοίμαζαν την επαναλειτουργία του, η οποία είχε προβλεφθεί για τις 10 Μαΐου.

Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι του ξενοδοχείου Saratoga, που ήταν 5 αστέρων και ήταν γνωστό καθώς είχε φιλοξενήσει διασημότητες, όπως ο Μικ Τζάγκερ, η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα, ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε χθες γύρω στις 1100 το πρωί τοπική ώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα