Έλληνας της ομογένειας ιδρύει νέο κόμμα στην Αυστραλία

Έλληνας της ομογένειας ιδρύει νέο κόμμα στην Αυστραλία

Ο ανεξάρτητος ομογενής γερουσιαστής της Αυστραλίας, Νίκος Ξενοφών, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία "Ομάδα του Νικ Ξενοφών" (Nick Xenophon Team ή NXT).

Ο Ελληνοαστραλός ανεξάρτητος γερουσιαστής προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί πιστεύει πως υπάρχει ένας "μεσαίος χώρος" που πρέπει να εκπροσωπηθεί και ότι αντίστοιχα μια επιτυχημένη αντιπροσώπευση του NXT θα συμβάλει στο να συγκρατήσει τα δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία στα πόδια.

"Οι περισσότεροι Αυστραλοί είναι απογοητευμένοι με τα κόμματα και τους πολιτικούς και θέλουμε να τους προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση" είπε ο ομογενής γερουσιαστής και σημείωσε πως στόχος του είναι να κάνει τους πολιτικούς «έντιμους». Τόνισε, επίσης, ότι θα επιδιώξει να βρει νέους, καλούς, έντιμους υποψηφίους σε όλη την Αυστραλία για τις επόμενες εκλογές ενώ θα επιδιώξει συνεργασία και με ανεξάρτητους βουλευτές και γερουσιαστές.

"Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να πατήσουμε το κουμπί για να ξεκινήσουν όλα από την αρχή αυτή τη χρονιά και ότι μπορούμε να δουλέψουμε για να λύσουμε τα προβλήματα του έθνους" δήλωσε στην αυστραλιανή εθνική τηλεόραση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network