Ελληνίδα στη Γερμανία: “Πάθαμε βιβλική καταστροφή μέσα σε δύο ώρες”

Ελληνίδα στη Γερμανία: “Πάθαμε βιβλική καταστροφή μέσα σε δύο ώρες”
Καταστροφές στη Γερμανία από τις πλημμύρες @ 2021 Michael Probst / AP IMAGES

Ελληνίδα στη Γερμανία περιγράφει τις εικόνες αποκάλυψης από την πλημμύρα. "Ήταν πολύ σαρωτικό αυτό που έγινε, βγήκαν όλα τα ποτάμια σε ολόκληρη την πόλη" ανέφερε.

Τις απώλειές της μετρά η Γερμανία, η οποία έχει πληγεί από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες οι οποίες άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες αγνοούμενους και πολλές ζημιές.

Μιλώντας στο Open το πρωί του Σαββάτου (17/07), μια Ελληνίδα που ζει μόνιμα στην πόλη Χάγκεν της Γερμανίας περιέγραψε το μέγεθος της καταστροφής, αναφέροντας ότι ήταν η πρώτη φορά που είδαν τόσο έντονες και σαρωτικές βροχοπτώσεις.

“Τρίτη με Τετάρτη ξημερώματα έγινε μια φοβερή βροχή, κατακλυσμός. Ήταν πολύ σαρωτικό αυτό που έγινε. Η δυνατή βροχή ξεκίνησε στις 00:30 και στις 02:00 ξεχύθηκε το ποτάμι. Μέσα σε 2 ώρες, δηλαδή, προκλήθηκε όλο αυτό. Ήταν καταστροφικό. Βγήκαν όλα τα ποτάμια σε ολόκληρη την πόλη, σε όλες τις περιοχές. Είχαμε κι εμείς ζημιές, πλημμύρισε το γραφείο μας, όλος ο πρώτος όροφος, τα αμάξια μας. Πήρε αμάξια και τα παρέσυρε 100 μέτρα πιο κάτω. Τα σήκωνε στον αέρα”.

“Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε ζεστό νερό. Είναι πολύ απελπιστική η κατάσταση”, συμπλήρωσε η κ. Χρύσα, για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα.

Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η τοπική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως η Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να επισκεφτεί την Κυριακή (18/07) την Σούλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα