Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: Η Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές

Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: Η Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές
Καταστροφές στη Γερμανία από τις φονικές πλημμύρες @ 2021 Michael Probst / AP IMAGES

Ανυπολόγιστες καταστροφές, δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι στη Γερμανία, μετά τις φονικές πλημμύρες που σάρωσαν το δυτικό μέρος της χώρας. Στη Ρηνανία θα βρεθεί την Κυριακή η Μέρκελ.

Η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ αναμένεται να ταξιδέψει στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 103 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε χθες μια βιντεοδιάσκεψη με τον Άρμιν Λάσετ, πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η οποία βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της καταστροφής, για να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τόνισε μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πως η Μέρκελ θα επισκεφτεί την Κυριακή την Σούλντ, μια από τις πλέον πληγείσες πόλεις.

«Η ομοσπονδιακή καγκελάριος βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές κυβερνήσεις για μια πρώτη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ συνομίλησε και με την πρωθυπουργό της Ρηνανίας – Παλατινάτου Μαλού Ντράιερ, που την ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις διάσωσης. Η καγκελάριος δεσμεύτηκε για παροχή στήριξης στις τοπικές αρχές.

Καταστροφές στη Γερμανία από τις φονικές πλημμύρες @ 2021 Michael Probst / AP IMAGES

Δραματική κατάσταση: Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι

Περίπου 1.300 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι καθώς φονικές πλημμύρες πλήττουν τη Δυτική Γερμανία και άλλα μέρη της Ευρώπης. Ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται, καθώς η αναζήτηση συνεχίζεται για εκατοντάδες άτομα που δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη.

Οι γερμανικές αρχές χρησιμοποίησαν ελικόπτερα και αεροσκάφη για να εντοπίσουν τους επιζώντες που κατέφυγαν σε στέγες και ψηλότερα σημεία, όταν τα σπίτια τους κατακλύστηκαν από πλημμύρες που μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια, σάρωσαν αυτοκίνητα και σπίτια.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή είχε παραλύσει, γεγονός το οποίο είχε ως συνέπεια πολλοί που θεωρούνται αγνοούμενοι να μην μπορούν να επικοινωνήσουν.

Καθώς τα νερά υποχώρησαν, περισσότεροι νεκροί ανακτήθηκαν από πλημμυρισμένα σπίτια ή από τα ερείπια κτιρίων που σκέπασε ο χείμαρρος, πράγμα που σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερος, ανέφεραν αρκετοί Γερμανοί αξιωματούχοι.

Σχεδόν 900 μέλη του γερμανικού στρατού έχουν προσχωρήσει στις ομάδες διάσωσης, εν μέσω έλλειψης ελικοπτέρων και άλλου υλικού. Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στις δυτικές πολιτείες της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού καθώς και οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε πολλές πληγείσες περιοχές και τμήματα βασικών δρόμων και σιδηροδρόμων έκλεισαν λόγω των τεράστιων όγκων των πλημμυρών.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η γερμανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο θα εργαστούν για ένα σημαντικό χρηματοδοτικό πακέτο για την ανακούφιση των δεινών των πλημμυρισμένων περιοχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα